Tendinte in .Ro


Obtinerea certificatului energetic pentru cladiri

Obtinerea certificatului energetic pentru cladiri

O locuinta nu mai poate fi vanduta sau inchiriata daca proprietarul ei nu detine un certificat de performanta energetica. Iata cum poti obtine documentul, ce acte sunt necesare pentru intocmirea lui si cum poti face toate acestea simplu si rapid, apeland la o echipa de profesionisti.

Din iulie 2013, printr-un act normativ, Guvernul a reglementat vanzarea si inchirierea de locuinte, solicitandu-le proprietarilor un document tehnic cu caracter informativ care atesta performanta energetica a cladirii, precum si incadrarea acesteia intr-o clasa de performanta energetica. In lipsa acestui certificat de performanta energetica, contractele de vanzare cumparare sunt declarate nule. De asemenea, certificatele mai sunt obligatorii la receptionarea constructiilor noi.

De ce este necesar un certificat energetic

Prin simpla existenta a unui certificat energetic, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, eficienta energetica a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica.

Practic, prin acest certificat se doreste si se incurajeaza imbunatatirea performantei energetice. Reducerea consumului de energie duce in primul rand la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Potrivit unui studiu al Agentiei Internatioanale a Energiei, imbunatatirea performantei energetice a cladirilor, a proceselor industriale si a transportului ar putea reduce necesarul de energie al lumii cu o treime pana in anul 2050.

Ce acte ai nevoie pentru un certificat energetic

Pentru obtinerea certificatului energetic trebuie sa intocmesti un dosar care sa contina mai multe documente.

Pentru apartamente ai nevoie de actul de proprietate si de cadastrul sau partiurile de arhitectura ale constructiei.

Pentru cladiri e nevoie, din cartea tehnica a constructiei, de planurile de amplasament a cladirii, de planurile de structura a cladirii, de planurile si de descrierea instalatiilor din cladirea construita. Mai sunt necesare date tehnice despre materiale de constructii folosite, date tehnice despre echipamentele de instalatii de incalzire, racire-climatizare, ventilatie, furnizari apa calda si apa rece, etc.

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti