Tendinte in .Ro


Omega 3 sunt nişte acizi graşi controversaţi

Omega 3 sunt nişte acizi graşi controversaţi

Omega 3 sunt de fapt nişte acizi grasi polinesaturati despre care se spune că sunt sănătoşi pentru consum, fiind numiţi esenţiali. Cu toate acestea, acizii Omega 3 sunt controversaţi, fiind voci care susţin că importanţa acestor acizi graşi pentru organism este exagerată deoarece ei sunt un compus care nu poate fi sintetizat de organismul uman, ci este luat din alte surse cum ar fi ulei de peste, de alge sau de plante.

Despre acizii Omega 3 se spune că previn cancerul de sân şi de colon, protejează împotriva bolilor cardio-vasculare, dar şi a depresiei sau îmbătrânirii deoarece ar avea un rol benefic asupra sistemului nervos. Omega 3 ajută bolnavii de dermatita atopica, dar şi fumătorii ca să asimileze mineralele. Artrita, reumatismul, osteoporoza, dar şi durerile menstruale pot fi atenuate prin consumul de alimente ce conţin Omega 3. Cercetările au arătat iniţial că ajută la creşterea armonioasă a copiilor şi a puilor de animale, de aceea au fost numiţi esenţiali când au fost descoperiţi anii 1930. Cu toate acestea, oamenii au început să fie interesaţi de acizii graşi prin anii 90.

Mare parte din beneficiile Omega 3 pentru sănătate au fost descoperite în anii 1970, când oamenii de ştiinţă au studiat o populaţie de eschimoşi, despre care se ştie că mănâncă în principal peşte gras. Cercetările de atunci au arătat că populaţia studiată avea un puls excelent, o tensiune bună şi o presiune arterială normală, dar şi un nivel optim de trigliceride şi colesterol.

Peştele gras, oceanic, este cel care conţine cantităţile cele mai mari de Omega 3: somon, anchois, sardine, macrou şi hering. Puţini acizi de acest tip se mai găsesc în carnea de curcan şi în ouă, dar nicio cantitate în fructe, legume, lactate sau cereale. Acizii graşi esenţiali Omega 3 mai pot fi extraşi şi din uleiul de seminţe de kiwi, din nucile de Pecan şi din seminţele de dovleac, din ulei de in sau de cânepă sau din uleiul de seminţe de mure sălbatice.

Ca dezavantaj, consumul excesiv şi îndelungat de Omega 3 de sinteză, sub formă de pastile, poate duce la intoxicări ale organismului cu metale. În plus, uleiul de peşte poate provoca balonări şi diaree.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti