Tendinte in .Ro


Opel Corsa, Masina Anului 2014 in Romania

Opel Corsa, Masina Anului 2014 in Romania

Nu este genul de masina la care sa te uiti si sa te intrebi cum sa slabesti ca sa incapi in ea? Desi e mica, este in acelasi timp si incapatoare. Este fasneata, putandu-te strecura cu usurinta prin traficul plin de masini care mai de care mai imense, SUV-uri, van-uri si vagoane. Este o masina dedicata in special femeilor dar nici barbatii nu arata rau in ea. Ba dimpotriva, chiar s-ar lauda cu ea pentru ca este nici mai mult nici mai putin decat Masina anului 2014 in Romania: Opel Corsa. Distinctie primita din partea reprezentantilor Asociatiei presei auto din Romania.

Pacat ca nu este o masina produsa in Romania, am fi fost cu atat mai mandri de ea. Producatorul are insa fabrici in alte tari, la Eisenach, in Germania, bineinteles, acasa; si in Spania, la Zaragoza. Pe linie cronologica, face parte dintr-a cincea generatie de Corsa, nascuta in 2014, la 32 de ani de la nasterea modelului. Un model de succes daca ne raportam la vanzarile inregistrate in aceste mai bine de trei decade, cifrate la peste 12 milioane de unitati vandute.

E genul de masina care iti imbunatateste viata. Asa cum britanicii isi extind si imbunatatesc casele printr-un loft conversion, asa si posesorii de Corsa trec printr-un life conversion, de la masina terna, obosita, la una noua, frumoasa, agila. O masina care cere o escorta, pe cineva care sa te insoteasca si care sa te fereasca de privirile intoarse dupa tine. O masina mica dar cu care poti de exemplu sa pleci intr-un sejur in Grecia. O masina despre care poti sa crezi ca a fost desenata pe plansa de un arhitect, nu de catre un designer, atat de bine arata, de impecabil.

Are bineinteles tot ce ii trebuie: un sasiu care asigura stabilitate, atat la viteze mari pe autostrazile drepte cat si in viraje, acest lucru datorita centrului de greutate coborat, o noua geometrie a suspensiei care imbunatateste confortul pe drumurile denivelate si care la noi nu sunt deloc putine, aer conditionat, asistenta avansata la pornirea de pe loc pe drumurile in rampa si bineinteles cauciucuri care sa te duca oriunde. Panouri solare ii lipsesc dar probabil ca urmatoarea generatie va fi dotata si cu dinacestea, caci tot trecem printr-o tendinta de reducere a consumului dar si a emisiilor poluante.

In Romania pretul de vanzare porneste de la aproape 11.000 de euro, pret care include TVA, pentru varianta de baza, optionalele marind pretul dupa dorintele si pretentiile cumparatorului. Asteptarile fiind cu siguranta satisfacute. Inca nu m-am interesat sa vad cat costa acelasi model in strainatate, am impresia ca la o achzitie din strainatate se pot recupera taxe, dar acesta e un detaliu stiut de catre cei care isi aduc masinile din afara tarii. Sa nu uit de sistemul audio, e atat de bun incat ai impresia ca te afli in masina cu un live band care canta doar pentru tine si pentru companionii tai.

O masina deci de luat in seama atunci cand vine vorba de achizitionarea unui automobil nou pentru tine si pentru familia ta: Opel Corsa, Masina Anului 2014 in Romania.

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Opel Corsa