Tendinte in .Ro


Cea mai populară operaţie estetică din lume este implantul mamar cu silicon

Cea mai populară operaţie estetică din lume este implantul mamar cu silicon

Aşa arată statisticile din două dintre cele mai dezvoltate state ale lumii, SUA şi Marea Britanie, la 50 de ani de la primul implant mamar cu silicon. De atunci, milioane de femei din toată lumea aleg să recurgă la această metodă estetică. Prima femeie care a beneficiat de implantul de silicon se numeşte Timmie Jean Lindsey şi este din Texas, SUA. Operaţia ei a avut loc pe 4 mai 1962. Femeia, o simplă muncitoare pe linia de producţie a unei fabrici, s-a bucurat pentru prima dată în lume de invenţia a doi chirurgi esteticieni pe nume Frank Gerow şi Thomas Cronin.

Povestea primei femei care şi-a făcut implant mamar este surprinzătoare. Ea s-a căsătorit la 15 ani, a avut 5 copii, iar la 25 de ani a divorţat. Ulterior, ea a vut o relaţie cu un bărbat care a incurajat-o să-şi tatueze o frunză de viţă de vie pe claviculă, însă la despărţirea de bărbatul respectiv ea a decis că nu mai avea rost să păstreze tatuajul. Motiv pentru care, având un salariu mic, a ajuns la un spital de caritate unde se putea opera gratuit. Aici medicii au întrebat-o dacă nu doreşte să primească un implant de silicon. La început a ezitat, însă a acceptat în cele din urmă. Înainte de implantul mamar la Timmie Jean Lindsey, doctorii testaseră procedura la o căţea pe nume Esmeralda şi nu au existat probleme sau efecte adverse. Până în 1962, existau proceduri de mărire a sânilor prin injectare unor substanţe chimice direct în sân, procedură dureroasă şi riscantă.

La jumătate de secol de la primul implant, procedura rămâne încă una controversată. Există cazuri în care operaţia nu reuşeşte sau implantul se sparge pentru că nu este de bună calitate sau nu respectă normele. Se estimează că în lume există între 5 şi 10 milioane de femei care au implant de silicon, majoritatea, în proporţie covârşitoare, apelând la implant din motive cosmetice şi foarte puţine în urma unei mastectomii (operaţie de îndepărtare a sânului în urma cancerului) sau ca urmare a schimbării de sex.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti