Tendinte in .Ro


Un american a cumparat un oras fantoma ca sa-l refaca si redenumeasca Bikinis

Un american a cumparat un oras fantoma ca sa-l refaca si redenumeasca Bikinis

Bankersmith a fost fondat in 1913 pentru a servi ca statie de-a lungul caii ferate dintre orasele Fredericksburg si Comfort din statul american Texas, tragandu-si numele de la Temple Doswell Smith, un cunoscut bancher din Fredericksburg care a finantat realizarea caii ferate dintre cele doua orase. In primii sai ani de existenta Bankersmith a strans o populatie de aproximativ 50 de locuitori, majoritatea activand pentru intretinerea caii ferate si a calatorilor ce faceau popas in micul lor orasel.

Acesta insa nu a avut prea multe sanse sa se dezvolte pentru ca in anii ’30 linia ferata a fost reconstruita pe un curs diferit de cel initial asa incat garniturile de tren nu au mai ajuns in Bankersmith iar oamenii au preferat sa abandoneze orasul. Majoritatea au plecat in anii ’40, ultimii locuitori parasind orasul in anii ’60 ai secolului trecut.

Oraselul s-ar putea sa-si revina odata cu achizitionarea a ceea ce a mai ramas din el de catre proprietarul unui lant de baruri “Bikinis Sports Bar & Grill” – locatii in care bauturile sunt servite de catre chelnerite si barmani imbracati sumar, Doug Guller intentionand sa schimbe numele localitatii refacute in Bikinis si sa ofere acesteia o pronuntata caracteristica turistica, mai ales prin Hall of Fame-ul dedicat bikinilor pe care vrea sa il contruiasca si care sa fie dedicat istoriei bikinilor de la inventarea lor in 1946 si pana in prezent.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti