Tendinte in .Ro


Palatul National din Barcelona a servit drept pavilion spaniol la Expozitia Universala din 1929

Palatul National din Barcelona a servit drept pavilion spaniol la Expozitia Universala din 1929

Barcelona mai gazduise in 1888 o editie a Expozitiei Universale (editia a 12-a), eveniment care adusese cu sine o dezvoltare fara precedent a orasului, atat din punct de vedere economic cat si tehnologic si arhitectural, referitor la acest din urma aspect fiind de remarcat modernizarea si extinderea orasului in preajma actualului Parc de la Ciutadella, deci spre nord. Ideea unei noi Expozitii Universale la Barcelona ar fi avut darul sa sublinieze si mai mult progresul economic si industrial al regiunii Catalonia, locul ales pentru desfasurarea evenimentului din 1929 (editia a 30-a) fiind zona muntelui Montjuic si ariile adiacente, in principal Placa d’Espanya. Au fost astfel ridicate edificii noi precum Palatul National, fantana magica, teatrul grec, muzeul Poble Espanyol si stadionul olimpic.

In cadrul Expozitiei Universale din 1929 Palatul National din Barcelona a servit ca pavilion expozitional pentru Spania, spatiul fiind generos si impunator, pentru ca dupa terminarea evenimentului cladirea sa primeasca drept destinatie gazduirea de opere de arta. Cladirea si-a pastrat numele de Palatul National insa o puteti gasi in ghidurile turistice si ca Muzeul National de Arta al Catalunyiei (Museu Nacional d’Art de Catalunya sau MNAC).

Actualmente Palatul National este cel mai mare centru de arta romanica din lume, gazduind opere si artefacte din secolele 11-13, cea mai impunatoare fiind colectia de picturi interioare ale unor biserici si capele, mutate cu totul (intelegand prin acest lucru mutarea efectiva a peretilor bisericilor si capelelor) in cadrul muzeului. Arta gotica catalana si italiana (secolele 13-15), arta renascentista si baroca (secolele 16-18) si moderna pot fi vazute in cadrul muzeului, alaturi de colectii de fotografii, numismatica si desene. Daca va hotarati sa-l vizitati, rezervati-va 3-4 ore ca sa-l vedeti pe indelete. Are si un restaurant si o terasa asa incat puteti sta acolo mai mult timp.

Palatul National a servit si drept popas in cadrul etapei a 11 a reality-show-ului Amazing Race 10.
 
Palatul National din Barcelona
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Barcelona obiective turistice