Tendinte in .Ro


Papaya se mai numeste si fructul ingerilor

Papaya se mai numeste si fructul ingerilor

Despre papaya se ştie că este un fruct miraculos, care ajută organismul să se menţină tânăr şi frumos. Fructul este originar din America Centrală şi de Sud, unde localnicii îi spun pepene de copac. O dată cu creşterea cererii pe piaţa fructelor, papaya a început să fie cultivată în mai toate ţările tropicale, dar cei mai importanţi exportatori la nivel mondial sunt Mexicul şi insulele Belize.

Cu un gust asemănător caiselor sau pepenelui galben (cu care seamănă), papaya este plin de nutrienţi şi vitamine: vitamina C, vitamina E, vitamina A (betacaroten), licopen, calciu, potasiu, dar şi fier. Aşadar, papaya are un puternic efect antioxidant, de aceea este eficient împotriva cancerului.

Măştile naturale sau cu extract de papaya sunt excelente pentru ten, corp sau păr deoarece conţin vitamina A, care hrăneşte pielea, dar o şi protejează totodată de razele nocive ale soarelui. Papaya reduce fertilitatea femeilor, fiind folosit de populaţiile băştinaşe ca anticonceptionale naturale de succes. În plus, papaya se recomandă celor care au probleme cu glicemia sau cu colesterolul. Nici seminţele negre din interiorul fructului nu se aruncă, ele se pot usca după ce se consumă pulpa fructului şi se pot folosi pisate, ca şi condiment iute, asemeni piperului. Fructul de papaya se consumă crud, ca atare, sau se fac salate ori jeleuri, dar şi mâncăruri pe bază de pui sau legume cu sos, ca în bucătăria thailandeză.

Papaza conţine o enzimă numită papaina care are proprietatea de a frăgezi carnea, de aceea este folosită la scară industrială în industria cărnii. În farmacii, extractul de papaya se găseşte sub formă de tablete care ajută pacienţii cu tulburări digestive.

Atunci când este copt, fructul papaya este moale, de consistenţa unei caise coapte şi are culoarea galbenă sau portocalie. Dacă alegeţi un fruct verde, nu vă faceţi probleme, puteţi proceda la fel ca la avocado: lăsaţi-l într-o pungă de hârtie la temperatura camerei timp de 2-3 zile şi se va coace.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti