Tendinte in .Ro


Papusa Barbie a fost inventata in 1959

Papusa Barbie a fost inventata in 1959

Ruth Handler a inventat-o pe Barbie în 1959 şi a numit-o aşa după fiica sa, care se numea Barbara. Doi ani mai târziu, apare şi partenerul lui Barbie, Ken, numit după fiul inventatoarei. Prima papusa Barbie a costat doar 3 dolari iar rolul ei era acela de a fi un reper pentru moda adolescenţilor. De atunci, pentru Mattel, firma care produce şi are drepturi asupra identităţii lui Barbie, peste 70 de designeri celebri au creat haine şi accesorii, inclusiv casa de modă Dior. Pe rând, Barbie a fost Marylin Monroe, Audrey Hepburn sau prinţesă.

De-a lungul anilor, au fost create păpuşi cu diverse culori ale părului sau care au diverse meserii, de la doctor şi profesor până la pop star. Păpuşa cu trăsături africane sau păpuşa musulmană care poartă burqa au avut imediat succes în rândul populaţiilor pe care le reprezintă. Mai nou, Barbie va fi cheală în semn de empatie şi încurajare a copiilor bolnavi de cancer.

Deşi au existat controverse când s-a demonstrat că păpuşa Barbie, dacă ar fi o tânără normală, ar avea dimensiunile unei persoane cel puţin anorexice (1,82 metri inaltime, doar 45 de kilograme si masuri 91-45-96), Barbie rămâne păpuşa preferată a fetiţelor din lumea întreagă iar cifrele din vânzări, de miliarde de dolari anual, demonstrează acest lucru.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti