Tendinte in .Ro


Cea mai mare parada pe schiuri, in bikini

Cea mai mare parada pe schiuri, in bikini

Evenimentul s-a petrecut in statiunea montana Sheregesh din regiunea Kemerovo, in Siberia, Rusia. Dar nu in Siberia arctica din nordul extrem al Rusiei ci undeva in partea sudica a vastei zone ce poarta numele Siberia (care de altfel acopera cam 75% din teritoriul tarii), Sheregesh aflandu-se la aproximativ 300 de kilometri de granita Rusiei cu Mongolia si aproximativ 400 de kilometri de granita aceleiasi tari cu Kazakhstan. In acelasi timp la aproximativ 3.200 de kilometri de Moscova.

Orasul, denumit astfel dupa numele fratilor Sheregeshevy care au descoperit minereuri de fier in aceasta zona in 1912, a fost timp de aproape 100 de ani un important centru minier. Decaderea acestei ramuri industriale nu a dus insa la decaderea orasului, acesta reorientandu-se rapid catre exploatarea bogatiilor naturale oferite de peisajul si de clima din zona, transformandu-se intr-o apreciata statiune turistica, extrem de cautata de schiori si de pasionati ai snowboard-ului, sezonul de iarna durand din lunile octombrie-noiembrie pana in martie-aprilie, grosimea stratului de zapada ajungand chiar si la 4 metri inaltime.

La evenimentul desfasurat in 20 aprilie 2013, desi s-a numit parada pe schiuri, au luat parte si numerosi snowboarderi, in total 500 de curajosi care au tinut sa participe la cea mai mare parada pe zapada din lume, imbracati in bikini sau alte obiecte de lenjerie intima. Si atat. De altfel ii puteti vedea in imaginile de mai jos, lumea fiind multumita de soarele ca in Tailanda, zapada ca in Austria si petrecerea ca in Ibiza la care au luat parte.

Un eveniment menit sa aduca numele statiunii Sheregesh in atentia intregii lumi prin publicitatea de care va beneficia prin includerea performantei in Cartea Recordurilor, caci reprezentati ai acesteia au fost de fata la organizarea paradei, si nu doar a turistilor proveniti din alte orase din Siberia, de asemenea sa rupa tiparele care spuneau ca Siberia este doar o zona inghetata si lipsita de farmec.

In Sheregesh clima este continentala: iernile sunt friguroase si dominate de zapada, verile sunt scurte si racoroase, aprilie fiind cea mai buna perioada pentru un turist din afara regiunii. Iata mai jos imagini de la aceasta parada in bikini a schiorilor si snowboarderilor, fotografiate de Anna Liesowska pentru Cartea Recordurilor si The Siberian Times (unde puteti vedea mai multe poze si chiar si un film de la eveniment):


 
Poate vi se va parea surprinzator dar stiati ca originea papusilor Matrioska nu e in Rusia? Va invitam sa urmati acest link pentru a vedea unde au fost create prima data si cum au ajuns ele simboluri ale artei traditionale rusesti.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti