Tendinte in .Ro


Parfumurile sunt o invenţie a antichităţii

Parfumurile sunt o invenţie a antichităţii

Parfumurile sunt cunoscute încă din Antichitate, când se foloseau ca excipienţi diverse uleiuri, iar ca substanţe volatile plante şi esenţe florale. Abia în Evul Mediu occidental se descoperă proprietăţile alcoolului asupra acestui produs, iar parfumurile au devenit mai apropiate de ceea ce numim azi parfum. Treptat, ele au devenit din ce în ce mai folosite şi mai apreciate, iar azi sunt un produs de larg consum.

În perioada Regelui Soare al Franţei, parfumurile mascau mirosurile urâte ale nobililor şi chiar ale regelui, pentru că pe vremea aceea baia cu apă nu era foarte populară, ci se credea că ea favorizează apariţia bolilor şi extinderea marilor epidemii de ciumă sau holeră.

Calitativ, parfumurile sunt împărţite în 4 mari categorii, în funcţie de numărul de compuşi aromatici: extrasul de parfum, cel mai concentrat, apa de parfum, apa de toaleta şi apa de colonie, cea din urmă fiind invenţia unui italian în Germania. Numele apei de colonie provine de la oraşul în care a fost inventat, Koln (Cologne).

Cel mai bine vândut parfum din istorie rămâne cel de la Chanel, numit Chanel No 5, lansat de celebra Coco Chanel în anii ’20 ai secolului trecut şi adus în ochii publicului de celebra Marylin Monroe. Astăzi, se vând mai bine de 10 milioane de sticluţe de parfum anual, pentru care se folosesc mai bine de 20 de tone de flori de iasomie, una din nuanţele de vârf ale acestui parfum. O mare contribuţie la crearea brandului No 5 a avut-o actriţa Marylin Monroe, care a spus că noaptea, ea poartă în pat 2 picături din acest parfum.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Parfumuri