Tendinte in .Ro


Pariu cu viata

Pariu cu viata

Multe lucruri traznite se mai intampla pe lumea aceasta dar sa pui ramasag pe cariera nepotului tau aflat inca in pampersi nu prea s-a mai pomenit pana acum. Si n-am fi aflat de acest pariu cu viata daca n-ar fi iesit castigator! V-am dat deja cateva indicii deci deduceti ca in povestea aceasta este vorba de doi eroi. Pe de o parte avem ditamai galiganul de om care a pus pariul iar pe de alta parte avem bebelusul care a facut obiectul pariului.

Bunicul, caci sa fim totusi umani si sa-l numim bunic, este un galez, Peter Edwards care in toamna anului 1998, pe cand nepotul sau avea, atentie, doar 18 luni, adica nici macar doi ani de zile, s-a dus la casa de pariuri William Hill si a cerut sa poata plasa un pariu mai neobisnuit: acela ca micul sau nepot va ajunge la un moment dat sa joace fotbal si nu oricum, ci in echipa reprezentativa a Tarii Galilor, cum s-ar zice, nationala de seniori. Angajatii casei de pariuri s-au codit la inceput si l-au amanat pe bunicul Edwards. Au vorbit intre ei si cum casa de pariuri era cunoscuta ca accepta si ramasaguri mai neobisnuite, au acceptat si i-au stabilit si o cota de realizare: 1:2500. Adica o sansa la 2.500 ca bebelusul sa ajunga sa isi reprezinte tara intr-un meci international de fotbal. Au creat pariul in sistem si l-au chemat pe bunic sa semneze.

Nepotul este tanarul Harry Wilson, nascut la 22 martie 1997 la Wrexham, al patrulea oras ca marime din Tara Galilor. A ajuns bineinteles sa se indrepte catre fotbal iar la varsta de 8 ani era deja cooptat in cadrul grupelor de juniori ale academiei de fotbal a celebrului club englez Liverpool. Timpul a trecut iar semnele talentului sau au devenit din ce in ce mai multe. In 2012, la varsta de 15 ani, Harry a devenit component de baza al echipei sub 16 ani (Under 16) a lui Liverpool iar in 2013, odata cu implinirea varstei de 16 ani, a inceput sa joace chiar pentru echipa de jucatori sub 18 ani (Under 18) a aceluiasi club.

Surpriza a aparut in octombrie 2013 cand Harry Wilson a fost convocat la echipa nationala a Tarii Galilor care urma sa dispute ultimele sale doua meciuri in preliminariile pentru Cupa Mondiala din Brazilia din 2014. Wilson a luat loc pe banca de rezerve la meciul cu Macedonia din 11 octombrie 2013 dar nu a fost introdus pe teren, antrenorul considerand ca tanarul de 16 ani nu poate aduce un aport important in meciul incheiat cu victoria cu 1-0 a galezilor.

Jucatorul a aparut insa pe teren in minutul 87 al meciului cu Belgia din 15 octombrie 2013, debutand astfel in echipa nationala a Tarii Galilor si devenind in acelasi timp cel mai tanar jucator care a evoluat in cadrul selectionatei galeze, la varsta de doar 16 ani si 207 zile, doborand recordul detinut de starul galez Gareth Bale care debutase in aceeasi echipa la 17 aprilie 2006 pe cand avea doar 16 ani si 275 de zile. De altfel Harry Wilson este deja vazut de catre specialisti drept urmasul lui Bale in ceea ce priveste valoarea fotbalistica individuala.

Ce credeti ca s-a intamplat cu bunicul Edwards? Ei bine, s-a dus si si-a incasat pariul castigat: nu mai putin de 125.000 de lire sterline. Apoi s-a dus la munca a doua zi si si-a anuntat seful ca isi da demisia si ca iese la pensie ca sa se bucure de performanta sa si de a nepotului sau, bineinteles.
 
Vezi si…

  • Faze tari din fotbal
  • Faze comice din fotbal
  • Perle fotbalisti
     

    Stiati ca..

  • Service Apple Bucuresti