Tendinte in .Ro


In Japonia pedeapsa capitala inca este legala

In Japonia pedeapsa capitala inca este legala

Cel mai recent caz de aplicare a pedepsei cu moartea a fost cel al lui Yasuaki Uwabe (48 ani), spanzurat la 29 martie 2012 pentru omorarea a 5 oameni si ranirea altor 10 in cursul atacului comis in septembrie 1999 la statia de tren a orasului japonez Shimonoseki din prefectura Yamaguchi. Uwabe a inchiriat o masina in acea zi si a intrat cu ea in statia de tren unde a lovit 7 oameni dintre care doi au murit pe loc. Cu masina blocata in resturile facute odata cu spargerea peretilor de sticla si ceramica ai statiei, Uwabe a coborat din vehicul si a urcat la etajul superior al statiei unde a injunghiat alti cinci oameni inainte sa fie imobilizat si arestat de catre un ofiter de politie.

Uwabe suferea de o serie de fobii sociale care l-au facut sa se izoleze de restul comunitatii locale si sa-si piarda mai multe locuri de munca precum si propria afacere. Frustrat si inspirat de o alta serie de crime produse cu cateva saptamani inainte, japonezul si-a pecetluit singur soarta, din nefericire si pe a altor nevinovati. A motivat utilizarea masinii in masacru ca instrument pentru a ucide mai multi oameni.

A fost gasit vinovat la toate capetele de acuzare si a primit ca pedeapsa moartea prin spanzuratoare, fapt petrecut asa cum spuneam, pe 29 martie 2012. In aceeasi zi au mai fost executati alti 2 japonezi, unul la Tokyo si altul la Fukuoka, tot pentru crime multiple. Pedeapsa capitala este legala in Japonia, din 1993 si pana astazi fiind executati 87 de oameni, toti pentru crime. Federatia avocatilor din Japonia urmareste insa schimbarea legii in sensul abolirii pedepsei cu moartea, ceea ce face ca Uwabe sa fie probabil unul dintre ultimii altfel pedepsiti.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Pedeapsa capitala