Tendinte in .Ro


Cel mai mare pilaf de orez din lume

Cel mai mare pilaf de orez din lume

Performanta apartine, intuiti deja, unor bucatari chinezi. Dar nu chinezi din China ci chinezi din.. Costa Rica. In micul stat din America Centrala se gaseste o comunitate destul de numeroasa de chinezi, aproape 9.000 de asiatici fiind stabiliti in Costa Rica, cea mai numeroasa comunitate ai carei reprezentanti nu sunt nativi din aceasta zona a lumii.

Legaturile dintre Costa Rica si China sunt chiar vechi si stranse. La sfarsitul anilor 1800 imigranti chinezi au participat, alaturi de imigranti italieni si detinuti americani la construirea unei cai ferate ce lega centrul tarii unde se exploata cafea, cu orasul Puerto Limón de pe malul Atlanticului pentru facilitarea exportarii cafelei catre Europa, principala piata de desfacere din acea vreme. Mult mai recent, in 2007, Costa Rica a rupt relatiile diplomatice cu Taiwanul pentru a da credit Chinei ca partener principal, statul chinez oferind, drept semn al aprecierii sale, constructia cu proprii oameni si pe banii sai a unui stadion nou-nout in San José, capitala statului Costa Rica, si inaugurat bineinteles printr-un meci de fotbal intre selectionatele celor doua tari.

Revenind la cel mai mare pilaf din lume, evenimentul a fost organizat de catre comunitatea chineza din Costa Rica cu prilejul sarbatorii de Anul Nou chinezesc. (vezi mesaje de Anul Nou) Nu mai putin de 52 de bucatari provenind de la numeroasele restaurante din cartierul chinezesc din San José au invartit spatulele gigant ca sa intoarca 735 de kilograme de orez, 200 kilograme de carne de pui, 120 kilograme de sunca, 20 de kilograme de sos chinezesc, oua si cantitati mari de ceapa si piper dulce pentru a pregati, intr-un vas wok gigantic un pilaf cu pui declarat drept delicios de catre cei care au asistat la eveniment.

Reprezentantii Cartii Recordurilor au fost si ei chemati pentru a lua act de performanta bucatarilor, omologand preparatul care in final a cantarit 1.345 de kilograme drept cel mai mare pilaf de orez din lume, fiind si prima data cand Costa Rica intra printr-o performanta in celebra Cartea Recordurilor.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti