Tendinte in .Ro


Cele mai multe piruete realizate fara oprire

Cele mai multe piruete realizate fara oprire

Pirueta, ce miscare fina si eleganta, atunci cand este executata bine. Cati dintre noi nu am incercat, mai de curand sau poate in copilarie, sa facem piruete? Si cate ne-au reusit? Una, una si jumatate, doua, trei? Nu ii includem in aceasta discutie pe balerini, dansatori si gimnasti pentru ca daca in ceea ce ne priveste nu asteptam foarte mult de la noi cand vine vorba de piruete, de la sportivii de performanta si artisti asteptarile sunt mult mai mari. Cam cat de mari, ne-am putea intreba? Indeajuns cat sa ne farmece in cadrul unor concursuri sau demonstratii.

La aceasta sarcina s-a inhamat de curand si micuta americana Sophia Lucia, in varsta de doar 10 ani, sa farmece numeroasa audienta prezenta in San Diego Dance Centre cu piruetele impecabile pe care fetita le poate face. Si nu oricum ci dintr-un singur avant, cat mai multe, in tentativa de a dobori un record mondial ce numara nu mai putin de 26 de piruete si care data din anul 2005. Sophia Lucia nu numai ca s-a invartit precum un titirez actionat de o mana invizibila dar si tinuta ei, dupa cum puteti vedea in inregistrarea de mai jos, a fost impecabila, finalul piruetelor fiind determinat doar de scaderea vitezei sale de rotatie. Rezultatul? 55 de piruete realizate fara oprire, o performanta demna de Cartea Recordurilor.

Realizarea nu este insa intamplatoare. Sophia Lucia danseaza de la varsta de 2 ani si a aparut, gratie finetei miscarilor sale, in mai multe emisiuni de televiziune si chiar intr-un reality show la unul dintre posturile TV din Statele Unite ale Americii, in cadrul unor spectacole de dans, bineinteles. A castigat mai multe concursuri de dans in orasul sau natal, San Diego, si are un coreograf personal care o ajuta sa-si depaseasca performantele. Programul ei de antrenament include 2 ore de incalzire zilnica, acestora adaugandu-li-se circa 35-40 de ore de dans in fiecare saptamana, echivalentul unui loc de munca pentru un adult.

Iata in clipul video de mai jos inregistrarea performantei sale, 55 de piruete fara nicio intrerupere:
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti