Tendinte in .Ro


Londra vrea construirea unor autostrazi suspendate pentru biciclisti

Londra vrea construirea unor autostrazi suspendate pentru biciclisti

Momentan poate parea o utopie dar in capitala Marii Britanii trecerea de la stadiul de idee la cel de proiect si la implementare se poate face mai curand decat cred majoritatea scepticilor, aceasta propunere nu doar solutionand problemele actuale ale orasului dar fiind si perfect realizabila din punct de vedere tehnic. Aglomeratia din Londra este binecunoscuta, structura inghesuita a orasului pe fondul unei cresteri continue a numarului de locuitori si implicit a numarului de automobile si autobuze destinate trasportarii acestora intre diversele locuri din oras fiind o pacoste nu doar pentru biciclisti, numarul accidentelor in care au fost implicati astfel de calatori crescand in ultimii ani, ci pentru majoritatea locuitorilor sai.

Propunerea construirii in Londra a unor autostrazi suspendate dedicate biciclistilor apartine firmelor de arhitectura Foster+Partners si Exterior Architecture, in colaborare cu grupul de consultanta in planificare urbana Space Syntax. Acestea au descoperit ca Londra dispune de resurse ce ar putea fi folosite in aceasta directie prin construirea a mai bine de 220 de kilometri de cai de rulare pentru biciclisti, trasee generoase in ceea ce priveste capacitatea lor de absorbtie a traficului pe doua roti nemotorizate.

Astfel pistele de biciclete ar putea fi construite pe deasupra liniilor de cale ferata din zona suburbana a Londrei. Acestea au fost realizate acum mai bine de 100 de ani urmand contururi si curbe de nivel, evitand pantele abrupte si reducand consumul de energie intr-un mod natural, avantaje pe care autostrazile suspendate pentru biciclete le pot prelua si utiliza in beneficiul calatorilor pe doua roti.

Autostrazile suspendate pentru biciclisti ar putea fi construite pe deasupra liniilor de tren chiar in conditiile in care garniturile feroviare s-ar afla in circulatie, nefiind astfel afectata activitatea de zi cu zi a orasului. Peste 200 de puncte de acces la aceste cai de rulare suspendate pentru biciclisti ar putea fi realizate in majoritatea cartierelor orasului, capacitatea acestei infrastructuri de transport fiind estimata la 12.000 de biciclisti pe ora, timpul necesar calatoriei acestora intre diversele puncte din oras fiind estimat a scadea la jumatate.

Piste de biciclete
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Piste de biciclete