Tendinte in .Ro


Intel renunta la producerea de placi de baza pentru PC-uri

Intel renunta la producerea de placi de baza pentru PC-uri

Binecunoscuta companie americana a facut de curand un anunt relativ surprinzator: acela ca renunta sa mai fabrice placi de baza pentru calculatoarele personale, celebrele PC-uri. Anuntul poate parea surprinzator in randul celorlalte stiri IT doar prin prisma faptului ca Intel a fost de-a lungul timpului un producator de top pentru aceste componente de calculator. Pe de alta parte anuntul este unul normal data fiind tentinta puternic descrescatoare a numarului de PC-uri comercializate la nivel mondial, fapt care, pentru Intel, reprezinta un motiv suficient sa renunte la aceasta categorie de produse.

Intel a inceput sa produca placi de baza pentru PC-uri la inceputul anilor ’90 ai secolului trecut, in scurt timp compania ajungand sa detina o cota de piata la nivel global de 15%, procentaj care o plasa drept al treilea producator mondial de placi de baza pentru calculatoare. Era o perioada benefica pentru Intel din ale carei laboratoare de cercetare vedeau lumina zilei tehnologii precum magistralele PCI si PCI Express pentru interconectarea componentelor de calculator, binecunoscutul Universal Serial Bus (USB), tehnologia Bluetooth sau arhitecturile cu mai multe procesoare.

Renuntarea la a produce placi de baza pentru PC-urile obisnuite nu inseamna iesirea Intel din acesta zona a tehnologiei. Compania va produce in continuare placi de baza pentru produsele vedeta ale momentului, laptopuri (in special ultrabook-urile) si mini-PC-urile NUC (Next Unit of Computing). Pentru aceste din urma produse lansate in toamna lui 2012 sub denumirea NUC placile de baza au dimensiuni de doar.. 10×10 centimetri, miniaturizarea fiind astfel dusa la extrem. Mini-computerele sunt destinate managementului informatiei audio-video, urmand a fi folosite in magazine, chioscuri si panouri publicitare sau informative, ori sisteme audio/video pentru acasa, ba chiar si jocuri in fata televizorului.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti