Tendinte in .Ro


Povestea lui Stiati.ca

Povestea lui Stiati.ca

Povestea site-ului pe care il aveti acum sub ochi incepe cu aproape 10 ani in urma, cand s-a nascut ideea. Ideea de a face un site de cultura generala care sa ofere cititorilor sai informatii mai mult sau mai putin banale, mai mult sau mai putin cunoscute, dar bine de stiut. Pentru ca daca talentul este nativ, inteligenta merge la brat cu ceea ce se cheama cultura. Generala in principal, specifica pentru cei care aprofundeaza un domeniu. Stiti insa cum e, nu e suficient sa ai o idee, trebuie sa fii si primul care o ai. Dar si mai important, trebuie sa stii ce sa faci cu ea.

Asa incat odata nascuta ideea de a construi un site de cultura generala pe domeniul stiati.ca am purces la achizitionarea domeniului. Dezamagire mare insa, domeniul era luat. Dupa ceva cautari aveam sa constat ca era luat chiar de catre un roman, un lucru bun totusi. Insemna ca altcineva avusese aceeasi idee, insa ceva mai inainte. A aparut apoi interesul, curiozitatea de a vedea ce urma sa apara pe domeniul respectiv, gasind pe un forum afirmatia proprietarului ca va face un site de cultura generala. Ma intrebam: avea sa fie mai fain ori ba fata de ceea ce aveam eu in minte? Timpul nu a scos insa la iveala.. nimic. Au trecut anii si niciun site nu si-a facut aparitia la stiati.ca. Frustrant, nu-i asa, sa vezi ca cineva ti-a luat-o inainte dar nu e capabil ori nu vrea sa puna in aplicare o idee care tie iti zbarnaie in cap aproape non-stop.

Rabdare a fost urmatorul cuvant de ordine. Un domeniu pe care nu apare niciun site va fi mai devreme sau mai tarziu, abandonat. Spre deosebire de domeniile romanesti (.ro) pe care le cumperi platind o suma fixa in contul careia ai dreptul de proprietate pe viata asupra domeniului, in cazul domeniilor generale (.com, .net, .eu) si al altor tari (.ca de exemplu) trebuie sa platesti anual pentru a-ti intretine acest drept de proprietate. Rabdare deci si perseverenta. Am verificat periodic starea domeniului, nu chiar atat de des incat sa devina paranoia, in definitiv e doar un domeniu Internet, nici chiar atat de rar incat sa scap ocazia, cam de doua ori pe an.

Surpriza a venit in acest octombrie de 2011 cand, la plezneala si fara mari sperante, am dat sa verific starea domeniului. Surpriza: Disponibil. Omul nostru s-a saturat deci sa plateasca in van pentru un domeniu pe care nu-l foloseste. Sa-l activam atunci. In 10 minute domeniul era cumparat, in 6 ore serverul era setat, intr-o zi layout-ul era urcat pe site. Ce a urmat aveti sub ochi in paginile si meniurile site-ului. Va invitam sa il rasfoiti, sa cititi, sa comentati, sa ne dati un plus ori un Like la articolele care va plac, sa ne fiti aproape pe Facebook, sa ne fiti alaturi. Facem tot posibilul ca in fiecare zi sa va aducem informatii noi, mai mult sau mai putin banale, mai mult sau mai putin cunoscute, dar bine de stiut.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti