Tendinte in .Ro


Cea mai mare prajitura din lume

Cea mai mare prajitura din lume

25 de bucatari si zeci de voluntari elvetieni au participat la realizarea celei mai mari prajituri din lume, efortul lor fiind rasplatit cu o mentiune in Cartea Recordurilor pentru performanta lor. Prajitura mille-feuille pe care au preparat-o la inceputul lunii noiembrie 2012 a cantarit 3.207 kilograme si a masurat nu mai putin de 1.222 de metri lungime, cu 183 de metri mai lunga decat realizarea omologilor lor belgieni datand din 1992.
 
Dupa pregatirea ei si omologarea delicatesei, prajitura a fost taiata in 30.000 de bucati a caror vanzare a strans aproximativ 100.000 de dolari donati apoi unei organizatii de cercetare a cancerului si de ajutorare a bolnavilor de cancer.

Evenimentul s-a desfasurat la Geneva, prilejuit de aniversarea zilei de nastere a unui bucatar elvetian in voga, Gilles Desplanches, care si-a dorit o aniversare ceva mai deosebita. Prieteni bucatari (vezi citate despre prietenie) dar si simpli doritori sa ia parte la aceasta provocare i s-au alaturat lui Desplanches, alaturi de sponsorii care i-au pus la dispozitie ingredientele: 864 de litri de smantana, 576 de litri de lapte, 600 de kilograme de faina, 432 de kilograme de unt si 360 de kilograme de fondante. Si, in ciuda cantitatilor imense necesare prepararii prajiturii, aceasta a fost gata in doar trei ore si jumatate.

Prajitura cu mereO alta candidata la titlul de cea mai mare prajitura din lume este una realizata in septembrie 2013 in Arabia Saudita, mai exact in orasul Jeddah, prepararea ei fiind prilejuita de aniversarea zilei nationale a Arabiei Saudite. Este o prajitura cu mere pregatita de nu mai putin de 35 de cofetari de-a lungul a patru zile de munca si ale carei dimensiuni sunt de asemenea impresionante: 12 metri lungime, 9 metri latime si un volum total de 16,2 metri cubi, greutatea ei fiind un pic mai mica decat cea a prajiturii preparate la Geneva, avand doar 3 tone greutate.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti