Tendinte in .Ro


Premiul Oscar cantareste 3,8 kg

Premiul Oscar cantareste 3,8 kg

La putin timp dupa instituirea Academiei americane de film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) in 1927, reprezentantii acesteia s-au intalnit pentru stabilirea obiectivelor academiei. Printre subiectele discutate s-a aflat si modul de recompensare a profesionistilor din domeniu. Asa a luat nastere ceremonia de decernare a premiilor Oscar, ce recompenseaza talentul, perfectiunea, munca depusa si incurajeaza excelenta in industria filmului.

Statueta Oscar, denumita oficial Academy Award of Merit, a fost desenata pe hartie de catre Cedric Gibbons, director artistic in cadrul MGM (Metro-Goldwin-Mayer) si realizata apoi fizic de catre sculptorul George Stanley. Initial premiul Oscar a fost realizat din bronz invelit in foita de aur de 24 de carate, apoi, in cursul celui de-al doilea razboi mondial, din ghips, in semn de solidaritate cu eforturile poporului american din perioada respectiva. (Dupa razboi, premiatii vremii au putut schimba statuetele cu altele aurite). Acum premiile Oscar sunt realizate din britanium placat cu aur.

Statuetele inalte de 34,3 cm si avand o greutate de 3,8 kg reprezinta un cavaler sprijinit intr-o sabie, aflat pe o rola de film cu 5 spite ce reprezinta cele 5 branse initiale ale industriei filmului: actori, regizori, producatori, scenaristi si tehnicieni.

Pentru doritorii de suveniruri, in luna iulie a lui 2011 o astfel de statueta, decernata in 1942, a fost vanduta la licitatie pentru 89.625 dolari.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti