Tendinte in .Ro


Prima transmisiune radio din istorie a continut muzica si poezie

Prima transmisiune radio din istorie a continut muzica si poezie

Teste privind transmisiunile radio mai fusesera facute, atat de catre cercetatori cat si de catre armata americana. Dar omul creditat cu prima transmisiune radio catre public, continand muzica si voce, este Reginald Fessenden, un inginer american de origine canadiana.

Acesta a reusit ca in ajunul Craciunului din anul 1906 sa transmita din Brant Rock (Massachusetts, Statele Unite) un scurt program continand o inregistrare la patefon a unei bucati de George Frideric Handel “Ombra mai fu”, un cantec la vioara interpretat chiar de catre Fessenden, poezie si un pasaj din Biblie, de asemenea citite de Fessenden.

La sfarsitul programului inginerul i-a rugat pe potentialii ascultatori sa ii scrie despre calitatea transmisiunii si locatia unde se aflau acestia. Fessenden a fost suprins sa primeasca apoi scrisori de la oameni care ii ascultasera transmisiunea de la zeci de kilometri distanta si care l-au putut intelege foarte bine in difuzoare, chiar daca acompaniat de un zgomot de fond cauzat de emitatorul folosit.
 
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Radio FM