Tendinte in .Ro


Primul avion produs in serie s-a numit “Porumbelul”

Primul avion produs in serie s-a numit “Porumbelul”

Porumbelul pe romaneste pentru ca numele original era Etrich Taube, Etrich venind de la Igo Etrich, designerul sau, iar Taube insemnand porumbel in germana. A fost primul avion produs in serie iar aplicabilitatea lui a fost una exclusiv militara: de la avion de vanatoare la bombardier, de la aeronava de supraveghere pana la avion de scoala pentru piloti. Durata sa de viata a fost una destul de scurta, pana la inceperea in august 1914 a primului razboi mondial, Taube dovedindu-se inferior altor modele create intre timp.

A fost folosit de fortele aeriene germana, italiana si austro-ungara si dintr-un astfel de avion a fost lansata prima bomba din istorie, pe 1 noiembrie 1911, de catre pilotul italian Giulio Gavotti, asupra oazei Ain Zara din Libia. In ciuda numelui, Taube nu avea forma specifica a porumbelului, fiind inspirat de fapt din forma semintelor de Zanonia care se rotesc in spirala pe masura ce se apropie de pamant. Francezii l-au numit “avionul invizibil” pentru ca aripile sale partial transparente il faceau greu observabil daca zbura la inaltimi mai mari de 400 de metri.
 

Stiati ca..

Service Autorizat Apple | Service Mac Bucuresti | Service iPad Bucuresti | Service Autorizat iPhone | Service iPod Bucuresti | Service Apple Bucuresti
 
Tag

Primul avion