Tendinte in .Ro


11 printese infrumuseteaza lumea Disney

11 printese infrumuseteaza lumea Disney

Daca v-ati intrebat vreodata cate printese a creat Disney, raspunsul este: 11. Cea mai in varsta are 76 de ani iar cea mai mica abia a facut.. 1 an. Iata-le:

Alba ca Zapada a fost prima printesa Disney si si-a facut aparitia tocmai in 1937 alaturi de cei 7 pitici. Povestea oficiala spune ca personajul din film are 14 ani in momentul derularii actiunii filmului.

Cenusareasa s-a nascut in 1950 odata cu filmul purtand acelasi nume. La inceput Cenusareasa avea parul portocaliu, in versiunile urmatoare ale filmului producatorii vopsindu-i parul in auriu.

Printesa Aurora este Frumoasa din Padurea Adormita (1959), fata regelui Stefan, numita Aurora dupa zeita zorilor de zi in mitologia romana.

Ariel este Mica Sirena din filmul cu acelasi nume, productie aparuta abia in 1989. Cu parul ei lung si rosu, coada ei verzui-albastra si scoicile pe post de sutien, este una dintre cele mai sexy printese ale lui Disney. Este, de asemenea, singura printesa care devine mama, in a doua realizare a seriei Mica Sirena Ariel avand un rol secundar in detrimentul fiicei sale Melody.

Belle este protagonista filmului Frumoasa si bestia (1991). Cum animatorul lui Belle lucra in studioul Disney-MGM din Florida iar animatorul Bestiei lucra din birourile companiei din California, cei doi trebuiau sa-si trimita zilnic prin curier schitele pentru a-si coordona desenele si scenele in care cele doua personaje apar impreuna.

Printesa Jasmine este fiica sultanului din Agrabah in filmul Aladdin (1992) iar personajul ei o are la baza pe printesa Badroulbadour din povestea Aladdin si lampa fermecata. Este singura printesa cu trasaturi arabice dintre printesele Disney.

Pocahontas s-a nascut in 1995 odata cu filmul purtand acelasi nume. Desi nu e de vita regala si nici nu se marita cu un print cum este cazul celorlalte frumoase, este totusi considerata printesa fiind fata unui mare sef indian. Acest lucru o face sa fie si prima printesa de origine americana.

Mulan are origini chinezesti, in personajul Hua Mulan din poemul Balada lui Mulan. Este prima printesa care primeste o infatisare orientala iar filmul a fost realizat in 1998.

Tiana este o tanara afro-americana din Cartierul Francez din New Orleans din perioada in care Jazz-ul era religie. A aparut in 2009 odata cu filmul Printesa si broscoiul in care detine rolul principal.

Penultima printesa Disney este Rapunzel din filmul O poveste incalcita (2010). Parul ei are puteri magice iar printesa este talentata in cam toate activitatile sale. Impreuna cu Flynn Rider pune la cale evadarea din turnul in care a fost tinuta intreaga sa viata de catre mama sa.

Pentru ca recent sa mai apara o printesa in lumea Disney, contrazicand declaratiile reprezentantilor companiei facute la finalul anului 2010 conform carora filmul in care apare Rapunzel a fost ultimul basm ecranizat de studiouri pentru o perioada de timp neprecizata. Astfel in 2012 a aparut Merida, printesa scotiana din filmul Brave, o printesa “baietoasa” daca luam in calcul faptul ca ii place sa traga cu arcul. Suficient de bine incat sa creeze probleme in regat, suficient de curajoasa incat sa incerce sa le rezolve singura.


 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Printesele Disney