Tendinte in .Ro


Pseudonimul Carmen Sylva al Reginei Elisabeta inseamna “cântul padurii”

Pseudonimul Carmen Sylva al Reginei Elisabeta inseamna “cântul padurii”

Initial Principesa Elisabeta de Wied (Wied, redenumit Neuwied, fiind un mic principat in vestul Germaniei actuale), ajunsa regina a Romaniei in urma casatoriei cu regele Carol I Hohenzollern-Sigmaringen, a fost o patroana a artelor si fondatoare a mai multe institutii caritabile in Romania. A avut o inclinatie pentru scris, dezvaluindu-si talentul de a scrie poezii, eseuri si chiar proza inca de timpuriu. Talent pe care nu l-a facut uitat odata cu accederea in postura de regina de vreme ce si alte feţe nobile europene, precum regina Victoria a Angliei sau Sissi a Austro-Ungariei obisnuiau si ele sa scrie intr-un si pentru un cadru restrans.

Regina Elisabeta si-a publicat lucrarile atat in tara dar mai ales la edituri din strainatate, in special la Paris, dar a preferat sa foloseasca un pseudonim, devenit in timp celebru, anume Carmen Sylva. Originea acestuia se gaseste in expresia latina “carmen silvae” care inseamna tradus literal “cantecul padurii” sau adaptat “cântul padurii”. Iar pseudonimul nu a fost ales intamplator, expresia latina a fost preferata de catre regina tocmai pentru a marca legatura cu noul ei popor latin peste care a domnit alaturi de Carol I.

Mai mult de 50 de volume au fost scrise de Carmen Sylva in franceza, germana, engleza, romana, latina si greaca, limbi pe care le stapanea foarte bine, operele sale fiind romane, poeme, balade, drame, nuvele si povestiri romanesti, la acestea adaugandu-se traduceri in germana ale unor opere ale artistilor romani.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti