Tendinte in .Ro


Puskin avea un strabunic african

Puskin avea un strabunic african

Mai precis, celebrul scriitor romantic rus avea, pe linie maternă, un strămoş african, paj la curtea lui Petru cel Mare. Puşkin însuşi avea părul negru, extrem de des şi de creţ, ceea ce îi demonstra originile de pe continentul negru.

Poet şi dramaturg, Puskin era descendentul unei familii nobiliare ruse. Strămoşul său african, pe nume Abram Petrovici Gannibal s-ar fi născut în Eritreea şi făcea parte dintr-o familie nobiliară africană. Conform spuselor sale, la vârsta de 7 ani a fost luat de către otomani din ţara natală şi deportat la curtea sultanului ca sclav, pentru a sluji otomanilor. Copiii africani erau folosiţi astfel ca metodă de şantaj în caz că părinţii lor nu se arătau obedienţi faţă de sultan.

La un an după ce a fost adus în Turcia, în 1704, un ambasador rus l-a răscumpărat de la sultan şi l-a luat la curtea ţarului. Mai mult, însuşi Petru cel Mare i-a fost naş de botez atunci când a fost creştinat. Gannibal a reuşit într-o carieră militară strălucită, recunoscută atât de Petru cel Mare, cât şi de urmaşii acestuia la tron, ajungând general-maior şi guvernator al capitalei Estoniei, Tallin.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Puskin