Tendinte in .Ro


Sir Ranulph Fiennes incearca traversarea Antarcticii pe jos, iarna

Sir Ranulph Fiennes incearca traversarea Antarcticii pe jos, iarna

Cu fiecare expeditie pe care o organizeaza, exploratorul britanic Ranulph Fiennes tinteste dincolo de limitele atinse si posibile pentru majoritatea oamenilor obisnuiti. Desemnat de catre Cartea Recordurilor drept “cel mai mare explorator in viata din lume”, britanicul a fost primul om care a atins atat Polul Nord cat si Polul Sud, precum si primul om care a traversat Antarctica de la un capat la celalat.. pe jos. De asemenea primul om care a inconjurat Pamantul pe verticala, de la Polul Nord la cel sudic prin Africa, apoi din nou catre cel nordic prin Pacific si America de Nord. Nu in ultimul rand, in 2009, la varsta de 65 de ani, a atins varful Everest, fiind si singurul om din lume care a izbandit in cucerirea celor 3 extreme majore ale Terrei, polii si Everestul.

Expeditia pe care o planuieste acum Sir Ranulph Fiennes are ca obiectiv traversarea Antarcticii pe jos dar in conditii extreme, pe timpul iernii, fiind prima astfel de incercare in istorie. Expeditia se va intitula “Coldest Journey” (Cea mai rece calatorie), cei sase expeditionari asteptandu-se ca aventura lor sa se desfasoare la temperaturi de pana la -68 de grade Celsius, durata expeditiei fiind de aproape 6 luni de zile. Echipa va calatori peste 3.200 de kilometri aproape in totalitate in intuneric complet. Ranulph Fiennes si inca un partener de drum vor marsalui, ceilalti membri ai expeditiei urmandu-i cu doua buldozere special adaptate la conditiile naturii din Antarctica si care vor trage saniile cu hrana, echipamentul si corturile necesare.

Echipa si-a programat sa debarce pe gheata Antarcticii pe 21 martie 2013 pentru ca in scurt timp sa ajunga pe platourile de gheata de la altitudinea de 3.000 de metri pentru a se indrepta catre Polul Sud si apoi merge catre cealalta extrema a continentului.

Expeditia are si o componenta de binefacere, Sir Ranulph Fiennes spera sa atraga sponsorizari in valoare de 10 milioane de dolari ce vor fi donati catre organizatia Seeing is Believing care incearca prevenirea orbirii prin programe de educatie si preventie in mai multe tari din lume.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti