Tendinte in .Ro


Ratirahasya este al doilea manual de sex al lumii, dupa Kama Sutra

Ratirahasya este al doilea manual de sex al lumii, dupa Kama Sutra

Ratirahasya (Secretele dragostei) este o carte, mai exact un manual de sex, ce provine tocmai din India secolelor 11-12, deci din timpuri medievale. Este cu totul altceva decat Kama Sutra, aceasta apartine literaturii hindu si provine din antichitate cand libertatea femeii era mult mai mare; in timp ce Ratirahasya a fost scrisa in sanscrita intr-o perioada cand societatea devenise mai conservatoare, drepturile femeii fusesera limitate iar sexul premarital si in afara casatoriei erau condamnate.

Societatea fiind diferita, avea nevoie prin urmare de un nou manual de sex, poetul Kokkoka fiind desemnat sa scrie Ratirahasya la solicitarea regelui Venudutta. 15 capitole si 800 de versete se gasesc in Ratirahasya descriind corpul omenesc, calendarul lunar, organele genitale, caracteristicile femeilor la diferite varste, imbratisari, saruturi, zone erogene, modalitati de excitare a partenerei si pozitii sexuale. Afrodisiacele sunt de asemenea descrise in carte si, in functie de dimensiunile organelor genitale, actele sexuale sunt impartite in 9 tipuri.

Ratirahasya a descris apoi frumusetea femeii indiene din acea vreme si in functie de fiziologia ei a categorisit femeile in patru tipuri:
 

 • Padmini (femeia lotus)
 • Chitrini (femeia zeita)
 • Shankini (femeia scoica)
 • Hastini (femeia elefant)
   
  Cartea a fost tradusa initial in araba, persana si turca apoi, in secolul trecut si in engleza, putand-o gasi, dupa autor, sub doua titluri:
   

 • The Koka Shashtra, Being the Ratirahasya of Kokkoka, and Other Medieval Indian Writings on Love; si
 • Kokashastra (Rati Rahasya) of Pundit Kokkoka.
   
  Odata cu reemanciparea societatii Kama Sutra a revenit in prim plan dar Ratirahasya ramane in India o referinta a domeniului si a doua carte de capatai a invataceilor si practicantilor sexului, dupa Kama Sutra.
   
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti