Tendinte in .Ro


Recordul mondial la tir cu arcul apartine unui nevazator

Recordul mondial la tir cu arcul apartine unui nevazator

 
Noul record mondial si olimpic in acelasi timp, de 699 de puncte din 72 de sageti, a fost realizat de sud-coreeanul Im Dong-Hyun in prima zi de intrecere de la Jocurile Olimpice – Londra 2012, depasindu-si propriul record, de 696 de puncte, realizat cu cateva luni inainte. Performanta sportivului ar fi ramas poate neobservata daca nu ar fi existat doi factori ce o face deosebita:
 

 • recordul a fost stabilit nu in finala ci in prima runda a competitiei de tir cu arcul, runda in care cei 64 de sportivi calificati la Jocurile Olimpice incearca o performanta personala cat mai buna pentru a fi cat mai bine clasati intr-un prim clasament intermediar, in functiile de rezultatele lor urmand sa aiba in rundele eliminatorii viitoare adversari mai slabi sau mai buni. Pentru cel mai bun rezultat obtinut in aceasta runda de clasificare pe tabloul de concurs, Im Dong-Hyun il are ca adversar in runda urmatoare pe cel mai slab clasat in aceeasi runda, un sportiv din San Marino.
   

 • sud-coreeanul este nevazator. Deficienta de vedere este atat de severa incat sportivul este considerat orb din punct de vedere medical in ceea ce priveste ochiul stang, acuitatea vizuala la celalalt ochi fiind de doar 20% ceea ce inseamna ca in mod normal ar trebui sa se afle de 10 ori mai aproape de un obiect pentru a-l vedea clar, fata de o persoana sanatoasa in ceea ce priveste vederea. Locul de scolarizare pentru un tanar aflat in aceasta situatie este.. scoala de orbi. Insa, pozitionat corect pe covorul de concurs si avand inca de la antrenamente instinctele formate, sportivul asiatic a excelat in fata colegilor sai de concurs.
   
  Im Dong-Hyun a participat si la Jocurile Olimpice din 2004 si 2008, in 2004 la Atena fiind eliminat in sferturile de finala iar in 2008 la Beijing fiind eliminat in cea de-a treia runda eliminatorie.
   
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti