Tendinte in .Ro


Reflexoterapia este o metoda a medicinei alternative

Reflexoterapia este o metoda a medicinei alternative

Reflexoterapia este o metodă a medicinei alternative, o practică de tratament şi prevenire care presupune stimularea centrilor reflexogeni din organism. Aceşti centri reflexogeni sunt situaţi în zona extremităţilor corpului, adică ale membrelor superioare şi inferioare, mai precis, în palmă şi în talpă, dar şi în zona capului. Cunoscută încă din antichitate în Orient, în China şi în Egipt, reflexoterapia presupune stimularea unor puncte reflexogene printr-un masaj astfel încât starea de sănătate a pacientului să se îmbunătăţească. Atât palmele cât şi tălpile sunt conectate la organele interne iar cunoaşterea şi stimularea zonelor corespondente fiecărui organ din corp influenţează starea sănătăţii acestuia.

Deşi terapeutul se foloseşte de mâinile sale în timpul şedinţelor de reflexoterapie, aceasta nu trebuie confundată cu masajul. Reflexoterapia nu diagnostichează pacienţii şi nu presupune vreun tratament medicamentos, deci e total lipsită de toxicitate, fiind în acelaşi timp o procedură non-invazivă, chiar dacă poate fi puţin dureroasă la început. Inclusiv nou-născuţii pot beneficia de şedinţe de reflexoterapie.

Practic, prin reflexoterapie se trimit mesaje către creier, care la rândul său trimite impulsuri nervoase către organele cu probleme. Acestea, primind impulsul nervos, sunt stimulate pentru a rezolva problema apărută. Numărul de şedinţe necesare depinde de boala care se doreşte tratată iar durata şedinţelor va fi apeciată de specialişti, undeva între 20 şi 50 de minute per şedinţă. Reflexoterapeuţii sunt specialişti, calificaţi, care trebuie să aibă bune cunoştinţe de medicină.

Reflexoterapia poate vindeca afecţiuni dintre cele mai diverse cum ar fi: alcoolismul, alergiile, varicele, migrenele şi durerile de cap, celulita, guta, cistita, insomniile, impotenţa, crampele musculare sau durerile de coloană, acestea fiind doar câteva dintre numeroasele boli care pot fi tratate. Tratamentul medicamentos recomandat de medic nu va fi întrerupt iar la îmbunătăţirea stării şi a analizelor se poate reduce cantitatea de medicamente recomandate iniţial. În plus, reflexotarapeuţii recomandă un set de reguli simple care pot ajuta acest tip de terapie: purtarea de încălţăminte adecvată şi comodă care să nu jeneze piciorul, mişcarea zilnică şi alimentaţia echilibrată, dar şi evitarea pe cât posibil a stresului.

Femeile gravide, bolnavii de cancer, hiper- sau hipotensivii, dar şi cei care au suferit recent de infarct sau de boli vasculare nu au voie să facă şedinţe de reflexoterapie deoarece stimularea anumitor centri nervoşi le poate dăuna.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti