Tendinte in .Ro


Refulare

Refulare, refulari (substantiv feminin): 1. Actiunea de a refula si rezultatul ei. 2. respingere. 3. inabusire. 4. indesare. 5. Operatie de prelucrare la cald sau la rece a pieselor de metal, prin care se maresc unele dimensiuni transversale ale lor.

Refula, refulez (verb): 1. A respinge din domeniul constientului in subconstient imagini, dorinte, reprezentari, idei sau tendinte neplacute, care contrazic constiinta morala a individului. 2. (tehnic) A deplasa sau a impinge, cu ajutorul unei pompe, un fluid intr-o conducta sau intr-un recipient. 3. A prelucra la cald sau la rece piesele de metal prin batere cu ciocanul sau prin presare la unul dintre capete, cu scopul de a schimba, partial sau total, forma pieselor. Origine: din fr. refouler.

Refulat, refulata, refulati, refulate (adjectiv, substantiv masculin si feminin): 1. (adjectiv) (despre imagini, tendinte, instincte, impulsuri, etc) Deplasat, decazut, respins in subconstient. 2. (subst. masc. si fem.) Persoana care isi refuleaza dorintele, instinctele, impulsurile, etc.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti