Tendinte in .Ro


Romfilatelia a lansat emisiunea de marci postale “100 de ani – Federatia Romana de Atletism”

Romfilatelia a lansat emisiunea de marci postale “100 de ani – Federatia Romana de Atletism”

Primul concurs de atletism din Romania a avut loc la Bucuresti in anul 1882, la el participand elevii liceelor din Capitala. Ceva mai tarziu, in 1912, a fost infiintata Comisia de atletism, alergari pe jos si concursuri, comisie ce facea parte din Federatia Romana a Societatilor Sportive. Tot in 1912 a fost infiintata Federatia Romana de Atletism, a 19-a astfel de federatie creata in lume.

Istoria a continuat iar anul 1914 a fost anul primelor Campionate Nationale ale Romaniei. Dupa ce acest sport a capatat o prezenta in viata sociala si culturala romaneasca a urmat si afilierea federatiei la IAAF (Asociatia Internationala a Federatiilor Atletice), in 1923. In 1928 atletii romani au participat pentru prima data la Jocurile Olimpice gazduite de orasul olandez Amsterdam iar din 1930 au inceput sa se intoarca de la competitiile sportive internationale si cu medalii. A doua jumatate a secolului trecut a fost una de glorie pentru atletismul romanesc, multi, foarte multi atleti talentati si valorosi remarcandu-se in competitiile europene, mondiale sau olimpice, iata-i enumerati doar pe cativa dintre ei: Iolanda Balas-Soter, Doina Melinte, Gabriela Szabo, Lidia Simon, Lia Manoliu, Viorica Viscopoleanu, Anisoara Cusmir, Mihaela Penes, Gheorghe Megelea, Maricica Puica sau Paula Ivan.

Atletismul a fost, de departe, regele sporturilor in Romania iar Iolanda Balas-Soter regina atletismului de la noi, sa nu uitam ca a stabilit de-a lungul carierei sale 14 recorduri mondiale si a fost neinvinsa de-a lungul a 140 de competitii interne si internationale.

Cu ocazia centenarului atletismului romanesc, Romfilatelia a introdus in circulatie emisiunea de marci postale “100 de ani – Federatia Romana de Atletism”, alcatuita dintr-o marca postala cu valoarea nominala de 1,40 lei, un plic “prima zi” si un carton filatelic. Daca va tenteaza ori sunteti deja colectionari, marcile postale pot fi achizitionate incepand cu aprilie 2012 de la toate magazinele Romfilatelia din tara.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Romfilatelia