Tendinte in .Ro


Scorţişoara ajută în curele de slăbire

Scorţişoara ajută în curele de slăbire

Scorţişoara se obţine din scoarţa unor arbori originari din insula Sri Lanka, ţara care produce peste 90% din întreaga cantitate de scorţişoară din lume. Copacii din familia Lauraceae sunt acum cultivaţi în tot sud-estul Asiei. Scorţişoara este un condiment deosebit de apreciat în numeroase bucătării ale lumii şi se foloseşte sub formă de pudră sau de batoane. Este utilizată atât la unele feluri de mâncare principale, cum ar fi supele în bucătăria persană sau pâinea în Suedia, însă cel mai mult este folosită pentru prepararea dulciurilor: prăjituri, ceaiuri, sucuri, plăcintă sau bomboane. Se adaugă şi la prepararea băuturilor alcoolice cărora le dă o aromă specifică dar şi la fabricarea pastei de dinţi. Ea este bogată în fibre, calciu şi fier.

Ceea ce este mai puţin cunoscut este faptul că scorţişoara ajută în curele de slăbire. Există deja pilule de slăbit cu scorţişoară dar şi diete în care scorţişoara pudră este foloită pentru pierderea kilogramelor nedorite.

Una dintre cele mai simple cure de slăbire cu scorţişoară presupune consumul unui ceai de scorţişoară cu miere, care se bea dimineaţa înainte de masă cu jumătate de oră şi seara cu jumătate de oră înainte de culcare. Se folosesc o linguriţă de miere şi una de scorţişoară peste o cană de 250 de mililitri de apă dată în clocot. Efectele sunt rapide pentru că se pierde din greutate încă din prima săptămână iar în săptămâna a doua se ajunge chiar şi la 2 kilograme în minus. Dieta se ţine până se ajunge la greutatea ideală iar pentru ca ea să fie eficientă sunt necesare exerciţii fizice şi o alimentaţie echilibrată. În plus există şi alte beneficii ale consumului de scorţişoară: protejează inima de bolile specifice.

Explicaţia pentru care scorţişoara este de folos pentru slăbit este următoarea: scorţişoara are un efect de reglare a zahărului din sânge, la fel cum are şi insulina. Practic, scorţişoara activează şi grăbeşte metabolismul zahărului din organism. Pe de altă parte, pentru că nivelul mare de zahăr din sânge stimulează depozitele de grăsime din corp, scorţişoara acţionează în dublă direcţie: întâi împotriva zahărului din organism, apoi împotriva depozitelor de grăsime, care uneori apar în organism tocmai ca urmare a zahărului care se metabolizează în grăsime. În plus, scorţişoara întârzie trecerea hranei din stomac în intestin, ceea ce înseamnă că mesele vor fi mai rare pentru că dispare astfel senzaţia de foame. Studiile mai arată că scorţisoara ajută la eliminarea cu precădere a grăsimii din zona abdominală, grăsimi mai sensibile la efectele condimentului-minune.

Scorţişoara poate fi introdusă în alimentaţia zilnică treptat, prin consumul de ceai, dulciuri, fructe sau cafea cu pudră de scorţişoară.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti