Tendinte in .Ro


Langa Ploiesti va fi realizat primul sens giratoriu suspendat

Langa Ploiesti va fi realizat primul sens giratoriu suspendat

Sensul giratoriu, a carui realizare va fi finantata din fonduri europene, nu se va gasi la niciuna dintre iesirile principale din oras, pe DN1 spre Bucuresti sau spre Brasov, nici pe DN1B spre Buzau. Ci in locul in care actualmente se intersecteaza Centura de Nord a Ploiestiului (DN1A) cu drumul judetean DJ102 care duce din Ploiesti catre Paulesti, Plopeni si Slanic Prahova. O zona destul de circulata atat pe DJ102 de catre navetisti si masinile care realizeaza transportul de persoane si de marfa catre orasele deja mentionate si catre multele sate de pe traseu, de asemenea de turistii care se indreapta ori se intorc de la Slanic; cat si pe DN1A, centura folosita de transportatori pentru a se deplasa dinspre Brasov/Targoviste catre Buzau si invers.

Cel care va fi inaltat la cativa metri deasupra solului prin construirea unui pasaj suprateran va fi drumul judetean DJ102, centura de nord a orasului Ploiesti ramanand la nivelul solului. Legaturile in toate sensurile dintre cele doua drumuri vor fi realizate “la inaltime”, un sens giratoriu suspendat urmand a fi construit deasupra soselei de centura. Inelul care va constitui sensul giratoriu va avea o raza interioara de 40 de metri si o raxa exterioara de 51,5 metri, diferenta constituind-o calea de rulare inelara, prevazuta cu doua benzi de circulatie, lata de 11 metri. Bretele de acces denivelate, de tip trefla, vor asigura conexiunile dintre cele doua drumuri. Nu doar pentru masini au fost gasite solutii de acces ci si pentru pietoni si biciclisti, acestia urmand sa beneficieze de piste de biciclisti late de 1,5 metri, respectiv de trotuare pietonale.

Rolul acestei constructii si astfel a reorganizarii circulatiei rutiere in nordul municipiului Ploiesti este de fluidizare a traficului in zona, desfasurat in prezent cu ajutorul semafoarelor instalate, si bineinteles, de reducere a riscului de aparitie a accidentelor de circulatie. Secundar, vor fi redusi timpii de deplasare prin disparitia perioadelor de asteptare la semafor si totodata va fi redus consumul de carburant. Locul nu a fost intamplator ales, zona de nord a Ploiestiului fiind cea care cunoaste cea mai mare dezvoltare din aria urbana a orasului, de asemenea zona face parte din asa-numitul Pol de crestere Ploiesti-Prahova, aspecte care au dus, cum era normal, si la cresterea traficului rutier. De asemenea acest nod rutier este foarte important pentru ca asigura accesul dinspre localitatile aflate la nord de Ploiesti catre Spitalul Judetean Prahova, un factor important de generare de trafic rutier.

Sens giratoriu

 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti