Tendinte in .Ro


Si Soarele se invarte in jurul propriei axe iar Sistemul Solar in jurul centrului galaxiei

Si Soarele se invarte in jurul propriei axe iar Sistemul Solar in jurul centrului galaxiei

Rotatia Pamantului in jurul axei sale se face in 24 de ore, Saturn se invarte in jurul propriei axe in 10 ore si ceva. La polul opus se afla Venus care se invarte foarte incet in jurul propriei axe, ziua venusiana durand 243 de zile pamantene, mai mult chiar decat durata rotatiei planetei in jurul Soarelui, de 225 zile.

Ajungand la Soare, e bine de stiut ca si acesta se invarte in jurul propriei axe, o rotatie completa avand nevoie de 25,05 zile de-ale noastre. Iar Soarele, in fapt sistemul nostru solar in intregul sau (Soarele, Pamantul, planetele, satelitii, meteorii, asteroizii si cometele ce formeaza Sistemul Solar), se invarte in jurul centrului galaxiei Calea Lactee, realizand o rotatie completa in jurul acestuia in, atentie.. 225 de milioane de ani (anul galactic al sistemului solar).

Cum distanta fata de centrul galaxiei este de 25-28.000 ani-lumina si viteza cu care Sistemul Solar “zboara” prin univers este de doar 220 kilometri pe secunda, mai avem de asteptat pana sa ajungem din nou in aceeasi pozitie.
 
S-ar putea sa te intereseze si..

 • Cat de mare este Sistemul Solar
 • Cat de mari sunt planetele din Sistemul Solar
 • Cum arata o explozie solara
   

  Stiati ca..

 • Service Apple Bucuresti  
  Tag

  Sistemul nostru solar