Tendinte in .Ro


In China va fi construit un adevarat oras pe verticala

In China va fi construit un adevarat oras pe verticala

Sky City este numele constructiei care urmeaza sa fie ridicata in orasul Changsha din sud-estul Chinei si care, in momentul in care va fi terminata, va fi mai inalta decat Burj Khalifa din Dubai (Emiratele Arabe Unite), constructie care detine in acest moment titlul de cea mai inalta cladire din lume. Sky City va fi un super zgarie-nor de 838 de metri inaltime, cu 10 metri mai mult decat cladirea din Dubai, numarand nu mai putin de 220 de etaje. Aspectul cladirii nu va fi la fel de elegant precum cel al turnului din Emirate, dar si functionalitatea sa va fi semnificativ diferita: un spital, cinci scoli si birouri pentru institutiile administratiei locale vor functiona in cladire, alaturi de un hotel care va putea gazdui pana la 1.000 de oaspeti, birouri pentru firme private, magazine si locuinte pentru 17.000 de oameni. Capacitatea totala va fi de aproximativ 30.000 de oameni care vor locui si/sau munci in cladire, rezultatul fiind un adevarat oras pe verticala.

De altfel suprafata dedicata locuintelor va constitui 83% din suprafata construita, hotelul va ocupa 5% din Sky City iar 3% vor fi dedicate scolilor, spitalului si magazinelor. Restul spatiului va fi ocupat de birouri si suprafete cu diverse utilitati, printre care se numara 17 heliporturi pentru accesul la inaltime al elicopterelor. Transportul persoanelor in cladire va fi asigurat de 104 lifturi iar in caz de pericol 10 cai de evacuare vor asigura, promit constructorii, evacuarea in maximum 15 minute a persoanelor aflate la orice etaj al cladirii.

Geamurile constructiei vor fi realizate dintre sticla speciala dispusa pe patru straturi care vor permite pastrarea relativ constanta a temperaturii cladirii la 20-27°C iar aerul din interior va fi procesat de sisteme industriale de ventilatie si purificare pentru a fi de aproximativ 20 de ori mai curat decat aerul din exterior. In ciuda inaltimii sale gigantice si faptului ca va fi cea mai mare cladire din lume, Sky City va rezista la cutremure de pana la gradul 9 pe scara Richter, suprafata de baza a cladirii fiind de 130.000 de metri patrati (echivalentul unui patrat cu latura de 360 de metri).

Changsha, orasul in care va fi construit Sky City, este capitala provinciei chineze Hunan, fiind situat pe malurile fluviului Xiang, un afluent al mai marelui si mai cunoscutului fluviu Yangtze (Fluviul Albastru) si adaposteste peste 7 milioane de locuitori. Un oras important inca din perioada dinastiei Qin, prima dinastie imperiala a Chinei, Changsha a servit de-a lungul timpul ca nod al numeroase drumuri comerciale precum si ca una dintre pietele principale de orez ale Chinei.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti