Tendinte in .Ro


Slujbele religioase au fost suspendate in Mexic in duminica de 31 mai 1970

Slujbele religioase au fost suspendate in Mexic in duminica de 31 mai 1970

Nu a fost niciun dezastru natural de genul cutremur sau uragan care sa se fi abatut asupra Mexicului in acea zi si care sa ii fi pus pe mexicani in imposibilitate de a participa la serviciile religioase. Motivul pentru care slujbele au fost suspendate in toate marile catedrale din Mexic in acea zi de duminica a fost mult mai profan: fotbalul. Un cumul de factori a dus la aceasta decizie fara precedent in istoria tarii latin-americana. Iata-i:
 
Cea mai importanta competitie fotbalistica a lumii era influentata atunci, ca si in ziua de astazi, de Europa. Continentul european numara cele mai multe echipe nationale prezente la competitie in virtutea valorii lor in peisajul fotbalistic global si bineinteles, orele de disputare ale meciurilor erau programate in asa fel incat sa ii favorizeze pe telespectatorii europeni, indiferent de continentul pe care se desfasurau partidele. Asa incat, pentru ca europenii sa poata urmari meciurile la ore de seara, meciurile erau programate la ore cu totul neobisnuite in Mexic: 12:00 si 16:00.

Acea duminica de 31 mai 1970 a fost chiar prima zi a competitiei si conform traditiei din acea vreme, primul joc al campionatului mondial era disputat de tara gazda in compania unei alte echipe din grupa sa: Mexic – URSS. Fanaticii suporteri mexicani nici nu au luat in considerare sa fie conectati la altceva decat febra meciului, pe stadion, unde au fost prezenti aproape 110.000 de oameni(!), sau in fata televizorului. Iar ora meciului a fost una imposibila: 12:00, exact ora slujbelor religioase pe intreg teritoriul Mexicului.

Pusa in fata acestei programari a partidei si pentru a nu ajunge in situatia in care sa-si acuze enoriasii de lipsa de credinta si absenteism de la slujbele religioase, Biserica a decis, pentru prima si singura data in istoria Mexicului sa suspende serviciile religioase in acea zi de duminica.
 
Vezi si…

  • Faze tari din fotbal
  • Faze comice din fotbal
  • Perle fotbalisti
     

    Stiati ca..

  • Service Apple Bucuresti