Tendinte in .Ro


Sophia Loren era poreclita in copilarie “Băţul”

Sophia Loren era poreclita in copilarie “Băţul”

Una dintre cele mai apreciate actrite din lume, gratie nu doar frumusetii sale ce s-a pastrat in ciuda trecerii timpului dar si talentului actoricesc cu care a fost inzestrata, Sophia Loren este o prezenta adulata in toate colturile lumii, starnind aplauze si rumori de fiecare data cand apare pe covorul rosu prilejuit de cate un festival de film ori vreun eveniment public la care este invitata. Despre ceea ce ii atrage pe oameni la ea, insasi actrita a declarat: “Sex-appeal-ul este de fapt 50% ceea ce ai si 50% ceea ce oamenii cred ca ai”.

Frumusetea ei legendara i-a cucerit pe spectatori, deopotriva pe regizori si actori colegi pe platoul de filmare, Sophia Loren fiind invitata de nenumarate ori sa pozeze pentru reviste de moda si nu numai. Calendarul Pirelli este un astfel de exemplu, calendar realizat anual de renumitul producator de anvelope si in cadrul caruia apar modele de top ale lumii. Printre ele si-a facut loc in 2007 si Sophia Loren, chiar la varsta de 72 de ani.

Mai putin cunoscut despre ea este faptul ca in tinerete, adolescenta Sofia Villani Scicolone (acesta fiind numele ei adevarat) era poreclita nici mai mult nici mai putin decat “Băţul”, formele sale subtiri atragandu-i aceasta porecla din partea cunoscutilor mai putin binevoitori la adresa ei. Fapt ce nu a impiedicat-o ca la varsta de 14 ani sa se inscrie si sa participe la un concurs de frumusete desfasurat la Napoli, concurs in cadrul caruia a fost selectata printre finaliste, nereusind insa sa il si castige.

A atras insa atentia si, la sfaturile unor cunoscuti, s-a inscris la un curs de actorie dupa absolvirea caruia a si primit primele sale roluri, marunte ce-i drept, dar importante in procesul formarii sale ca actrita. Astfel, in 1950, anul primelor sale aparitii, pe cand avea doar 16 ani si folosea numele de scena Sofia Lazzaro, a jucat in cinci filme. In anul urmator, 1951, a jucat in sapte filme, cel mai notabil fiind Quo Vadis regizat de americanul Mervyn LeRoy, tanara schimbandu-si numele de pe ecran in Sofia Scicolone. Pentru ca din 1952 sa inceapa sa foloseasca numele actual, Sophia Loren, totodata sa primeasca primele sale roluri principale. Mai intai in Aida (1953), versiunea pe pelicula a celebrei arii de Giuseppe Verdi, apoi in Due notti con Cleopatra (1953, trad. Doua nopti cu Cleopatra) si L’oro di Napoli (1954, trad. Aurul din Napoli), filme care au propulsat-o in lumina reflectoarelor.

Pana in 1957 devenise deja o vedeta si la Hollywood, prin prezenta sa divina in filme precum Legend of the Lost in care a jucat alaturi de John Wayne, The Pride and the Passion alaturi de Cary Grant si Frank Sinatra, urmarile carierei sale de succes fiind vizibile in premiile obtinute, unele de mai multe ori: Oscar, BAFTA, Cannes sau Globul de Aur, precum si numeroase premii din partea unor asociatii de film ori ale actorilor. Sophia Loren a continut sa joace roluri in filme pana in prezent ori sa-si imprumute vocea unor personaje din filme de animatie, in prezent lista aparitiilor sale numarand peste 90 de filme.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti