Tendinte in .Ro


Spalierul pentru gimnastica a fost inventat in Suedia la inceputul anilor 1800

Spalierul pentru gimnastica a fost inventat in Suedia la inceputul anilor 1800

Bineinteles ca spalierul a fost inventat de cineva care avea cunosinte in aceasta zona a gimnasticii medicale si care pe deasupra si suferea de o afectiune specifica asa incat nevoia, conceptul si realizarea s-au aflat intr-o singura mana: Per Henrik Ling, terapeut, profesor si antrenor de gimnastica medicala, suferind de artrita, fiind astfel cel mai in masura sa creeze aparatul potrivit pentru tratamentul afectiunii. Initial profesor de limbi moderne, Per Henrik Ling, s-a reorientat catre gimnastica medicala dupa ce, suferind de reumatism, a realizat ca exercitiile fizice zilnice i-au restabilit sanatatea.

Dorind sa adapteze tehnicile proprii la mai multe tipuri de afectiuni asa incat toti ceilalti suferinzi sa beneficieze de ele, Ling a parcurs toate cursurile specifice medicilor inainte sa elaboreze un sistem de exercitii de gimnastica impartite pe domenii: pedagogic, medical, militar si estetic. A fost sprijinit apoi de regele Suedei in crearea la Stockholm a Institutului Regal de Gimnastica al carui rol era formarea de instructori de gimnastica pentru domeniile mentionate mai sus.

In aceste circumstante Per Henrik Ling a creat spalierul pentru gimnastica, realizand cat de importante sunt exercitiile la spalier pentru tratarea afectiunilor. Spalierul nu este singurul aparat creat de Ling, lada pentru gimnastica purtand tot semnatura profesorului suedez.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Spalier gimnastica