Tendinte in .Ro


Exista o specie de orhidee care infloreste doar noaptea

Exista o specie de orhidee care infloreste doar noaptea

Peste 25.000 de specii de orhidee au fost descoperite si clasificate de-a lungul timpului de catre cercetatori si botanisti. Dar una singura dintre ele, descoperita chiar recent, spre finalul anului 2011, are darul de a inflori doar noaptea, stiut fiind faptul ca majoritatea speciilor de orhidee infloresc atat ziua cat si noaptea.

Aceasta noua specie descoperita, Bulbophyllum nocturnum, isi deschide florile la cateva ore dupa apusul soarelui si le inchide odata cu rasaritul, in acest moment nestiindu-se cum se realizeaza polenizarea florilor. Presupunerile se indreapta catre mustele nocturne, florile acestei specii fiind prea mici pentru a fi polenizate de catre fluturii nocturni.

Iar orhideea ar fi ramas necunoscuta daca nu ar fi incitat interesul unui botanist olandez, Ed de Vogel, care, aflat in insulele arhipeleagului Papua Noua Guinee, a observat cu surprindere ca bobocii acestei specii de orhidee pareau ca se ofilesc in timpul zilei desi ar fi trebuit sa se deschida in flori de aproximativ 2 centimetri diametru. De Vogel a luat planta in laboratorul sau din tara unde i-a studiat comportamentul si a realizat ca se afla in fata unei specii cu totul noua de orhidee.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Orhidee