Tendinte in .Ro


In jurul Stonehenge-ului sunt 56 de gropi in pamant cu destinatie necunoscuta

In jurul Stonehenge-ului sunt 56 de gropi in pamant cu destinatie necunoscuta

De Stonehenge ati auzit cu siguranta, este unul dintre locurile cele mai vizitate de pe Pamant, complexul circular de pietre de mari dimensiuni fixate in terasament atragand ca un magnet datorita motivului inca necunoscut pentru care a fost ridicat undeva intre anii 3000 si 2000 i.Hr. Mai putin stiut este faptul ca de jur imprejurul Stonehenge se gasesc si 56 de gropi sapate in Pamant si dispuse ca un inel ce inconjoara Stonehenge, circumferinta lui fiind de exact 271,6 metri.

Primele cinci gropi au fost descoperite in 1666 de catre anticarul John Aubrey. Ignorate la inceput, au inceput sa suscite interesul arheologilor pe masura ce altele au fost descoperite de-a lungul timpului si a fost realizata dimensiunea inelului astfel format. Aubrey a fost celebrat pentru descoperirea sa initiala, formatiunea primind numele de “gropile Aubrey”. In total au fost gasite 56 de gropi, fiecare dintre ele avand o adancime de 0,76 metri si un diametru de 1,06 metri.

Nu se stie motivul pentru care au fost sapate, o parte din teorii abordand o motivatie astrologica, niciuna dintre ele neputand fi demonstrata. Alte teorii aduc in discutie posibilitatea ca ele sa fi fost folosite ca punct de srpijin pentru alte pietre care sa fi fost luate de acolo intre timp dar nici acestea nu au fost acceptate de catre lumea stiintifica. Chiar si ciclul menstrual a fost adus in discutie ca ipoteza a existentei gaurilor din jurul Stonehenge dar misterul va ramane probabil vesnic.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Stonehenge