Tendinte in .Ro


Superstitii de Anul Nou

Superstitii de Anul Nou

Nu doar romanii sunt superstitiosi de Revelion. Si englezii, italienii sau spaniolii au superstitiile lor. La noi, tinerii indragostiti trebuie sa se sarute sub vasc la miezul noptii pentru ca anul viitor sa ramana impreuna, iar indiferent de varsta e bine sa purtati ceva rosu si sa aveti prin buzunare macar cateva monezi, pentru ca anul viitor sa fie cu noroc si bogat.

In Marea Britanie, se spune ca e de bun augur ca prima persoana care trece pragul casei in noul an sa fie bruneta, iar daca e blonda sau roscata, persoana aduce ghinion. In Scotia, se pun bucati de carbune pe scarile casei si in cosul de gunoi, ca sa atraga norocul pentru anul care vine.

In Italia, locuitorii peninsulei arunca obiectele si hainele vechi si nefolosite pe geam, in semn ca au primit noul an si l-au uitat pe cel care a trecut. In Spania se mananca 12 boabe de strugure inainte de miezul noptii, pentru cele 12 luni ale anului. Traditia e recenta, de la 1900, cand producatorii de struguri au avut un surplus la productia agricola.

(vezi mesaje de Anul Nou)
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti