Tendinte in .Ro


Finlanda are peste 170.000 de lacuri si insule

Finlanda are peste 170.000 de lacuri si insule

Si nu ne referim la ele adunandu-le. In Finlanda sunt fix 187.888 de lacuri mai mari de 500 metri patrati si fix 179.584 de insule. Mai ales numarul insulelor pare desprins din povestile SF dar sunt cat se poate de reale. Sunt insulele ce strajuiesc coasta Finlandei la marea Baltica si cele care se gasesc in mijlocul sutelor de mii de lacuri, motiv pentru care denumirea populara pentru Finlandatara celor 1000 de lacuri, este un pic (ba chiar cu foarte mult) depasita.

Alt aspect legat de lacuri, acestea singure acopera 10% din suprafata Finlandei si sunt folosite pentru inot si pescuit, pentru apa de baut acolo unde sunt situate in preajma localitatilor si chiar pentru transport, iarna, cand suprafata lor este inghetata, bineinteles, doar in cazul unora dintre ele.

Apoi urcati pe mal, trebuie sa stim ca, atentie, 76% din suprafata intregii tari este acoperita de paduri. Si spre deosebire de alte tari ale caror fonduri forestiere scad pe masura trecerii timpului, in Finlanda ultimilor 40 de ani au fost plantati cu 20% mai multi copaci decat au fost taiati.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Tara celor 1000 de lacuri