Tendinte in .Ro


Taurina nu este o substanta nociva

Taurina nu este o substanta nociva

Taurina este un aminoacid prezent la nivelul bilei, atât la om, cât şi la mamifere. Taurina este produsă de anumite organe cum ar fi muşchii, inima sau creierul.

Ea este cunoscută în special ca ingredient al băuturilor energizante, care în ultima perioadă au declanşat numeroase discuţii cu privire la cât este de sănătos consumul lor. Ştiinţific, a fost demonstrat faptul că atunci când organismul nostru este supus stresului sau unui efort fizic susţinut, prin urină se elimină o cantitate mai mare de taurină, de aceea simţim nevoia să bem energizante, tocmai pentru a reface cantitatea optimă de taurină din organism. La 70 de kg, un om are nevoie de 70 de grame de taurină în corp iar prin consumul de carne roşie, carne de peşte şi ouă se menţine nivelul optim de taurină din organism. În plus, există numeroase suplimente alimentare care conţin taurină, însă nu se vor lua decât la sfatul medicului.

Taurina, ca substanţă, poate fi naturală sau de sinteză. Cea naturală provine din intestinele bovinelor, iar cea sintetică este fabricată în laboratoare dintr-un amestec de substanţe, printre care vitamina E şi cisteina. Pentru consumul fără probleme al energizantelor producătorii folosesc taurină de sinteză. În plus, este greşită părerea multora că taurina este extrasă din urină sau spermă de taur, deşi cele 2 lichide conţin desigur taurină.

Chiar dacă mulţi sunt de părere că taurina este un compus nociv pentru organism tocmai în urma discuţiilor despre consumul de energizante, din punct de vedere medical ea este necesară organismului uman deoarece are un rol extrem de important pentru sistemul nervos: taurina susţine acitivitatea neuronală şi, în plus, are un rol esenţial în reglarea nivelului de apă şi minerale din corp. În plus, unii bolnavi de diabet sau de hipertensiune sunt sfătuiţi de medic să urmeze cure cu taurină, iar oftalmologii recomandă taurina celor care încep să îşi piardă acuitatea vizuala.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti