Tendinte in .Ro


Cea mai mare viteza Internet disponibila in prezent, test trecut cu succes

Cea mai mare viteza Internet disponibila in prezent, test trecut cu succes

Doua companii, una germana si una olandeza, au derulat recent un test de viteza Internet in incercarea de a duce performantele retelelor Internet la un nou nivel, superior celui intalnit in prezent in retelele destinate uzului comercial, adresat persoanelor fizice si juridice. Au fost conectate Data Center-urile Vancis din Amsterdam (Olanda) si GlobalConnect din Hamburg (Germania) printr-o retea inteligenta de transport de date de-a lungul celor 365 de kilometri care despart cele doua orase.

Nu a fost creata o noua linie de comunicatii dedicata acestui test ci a fost folosita infrastructura existenta de transfer de date, infrastructura bazata pe tehnologie optica si aflata in uz chiar in timpul testului, cele doua companii, sustinute de universitati din cele doua tari, dorind sa experimenteze pe reteaua actuala prin implementarea unor noi tehnologii inteligente de transfer de informatii intre capetele retelei, care sa maximizeze capacitatile de transfer ale acesteia.

Rezultatul acestui test de viteza Internet a fost atingerea unei viteze uluitoare de 8 Terabiti pe secunda (Tb/s), o viteza suficienta pentru a transfera nu mai putin de 1,6 milioane de filme high-definition in fiecare sens al legaturii dintre Hamburg si Amsterdam, simultan. Performanta a fost posibila prin optimizarea liniei de transport de date existenta prin conectarea individuala a 16 perechi de conexiuni de fibra optica, fiecare conexiune fiind optimizata pentru a furniza o viteza de 600 Gigabiti pe secunda (Gb/s). De sase ori mai mult decat vitezele oferite in prezent de catre furnizorii de servicii Internet clientilor lor cei mai mari.

Trecerea la viteze Internet superioare este solicitata furnizorilor de Internet de catre marile corporatii internationale ale caror transmisiuni de date ating volume semnificative, in special institutiile financiare cu operatiuni globale. Pe de alta parte noua tehnologie este sustinuta cum spuneam de universitati din Germania si Olanda pentru scalarea GEANT, cea mai mare retea europeana de cercetare si educatie, al carei volum de date creste intr-un ritm vertiginos iar necesarul de transfer de date de asemenea pe masura ce universitatile formeaza echipe comune de cercetare pentru proiecte din ce in ce mai ample.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti