Tendinte in .Ro


Top Gear este cea mai de succes emisiune de divertisment din lume

Top Gear este cea mai de succes emisiune de divertisment din lume

Cei trei realizatori ai emisiunii Top Gear, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, sunt din nou in lumina reflectoarelor, de aceasta data nu din cauza a ceva spus sau facut de catre Jeremy Clarkson. Eroii Top Gear sunt in prim planul reflectoarelor pentru o noua realizare a lor: emisiunea Top Gear a ajuns sa fie urmarita de telespectatori din 212 tari din cele 242 state si teritorii recunoscute la nivel mondial, din Ghana pana in Guatemala, din Moldova pana in Myanmar. Motiv pentru reprezentantii Cartii Recordurilor sa ii includa in editia 2013 a celebrei publicatii la capitolul cea mai de succes emisiune TV de divertisment din lume.

Trebuie insa sa stiti ca show-ul nu a fost intotdeauna oglinda prestatiei celor trei. Seria de emisiuni de televiziune Top Gear dateaza tocmai din 1977, la inceput emisiunea saptamanala avand o durata de doar 30 de minute si fiind dedicata prezentarii unor modele noi de automobile, stiri din lumea auto si sfaturi privind siguranta in circulatie. Din 1987 producatorii au inceput sa cocheteze cu prezentatori provenind din Formula 1 apoi in 1988 echipei i s-a alaturat Jeremy Clarkson care a dat show-ului o puternica tenta umoristica ce a dus la cresterea audientei, aducand in acelasi timp si controverse prin criticile sale facute in public la adresa masinilor si nu numai, cu efecte vizibile in vanzarile marcilor de automobile. In 2001 emisiunea a fost suspendata dar numai pentru a face loc incepand cu anul 2002 unui nou format de 60 de minute avandu-i ca protagonisti pe Clarkson, Richard Hammond, James May si misteriosul The Stig.

Studioul emisiunii se gaseste in incinta aerodromului Dunsfold din sudul Angliei, un aerodrom construit si folosit de Fortele Aeriene Canadiene in timpul celui de-al doilea razboi mondial. O parte dintre pistele sale au fost inchiriate de catre BBC pentru realizarea testelor cu automobile pe un circuit la desenarea caruia au contribuit inginerii producatorului de masini sport Lotus.

O serie de curse nebunesti au fost organizate incepand cu 2007, precum atingerea Polului Nord magnetic, folosirea unor masini vechi sau adaptate sau avand la dispozitie un buget redus in curse ce au avut loc in Bostwana, Vietnam, Bolivia sau India, de asemenea noul format al emisiunii a recompensat mai multe modele de automobile cu titlul de masina anului, iata mai jos lista lor:

2002 Land Rover Range Rover
2003 Rolls-Royce Phantom
2004 Volkswagen Golf GTI
2005 Bugatti Veyron
2006 Lamborghini Gallardo Spyder
2007 Subaru Legacy Outback & Ford Mondeo
2008 Caterham Seven R500
2009 Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni
2010 Citro├źn DS3
2011 Range Rover Evoque
2012 Toyota GT86

 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti