Tendinte in .Ro


La Topliţa există o cascadă de apă termală

La Topliţa există o cascadă de apă termală

Alăturarea celor doi termeni, “cascadă” si “apă termală”, este foarte probabil neobişnuită, dar totuşi justificată. În România, o astfel de cascadă se află în oraşul Topliţa din judeţul Harghita iar apele termale provin din staţiunea Bradul. Cascada este protejată ca rezervaţie naturală pentru conservarea peisajului şi a aspectelor geologice. Chiar şi pe timp de iarnă, temperatură apei rămâne constantă la 27-28 de grade Celsius, ceea ce face ca această cascadă să nu îngheţe. Din punct de vedere geologic, cascada este interesantă prin faptul că are panta de scurgere pe roca numită travertin (creată prin bicarbonatarea calciului), motiv pentru care această cascadă să îşi schimbă culoarea în nuanţe de la alb la brun.

Cascada cu apă termală de la Topliţa este unică în România. În lume, cascadele cu apă termală sunt folosite în scopuri terapeutice şi de relaxare, printre cele mai celebre cascade termale din lume fiind cele din Saturnia, Italia.
 
Departe ca utilitate, marime si atractivitate de cascada cu apa termala de la Toplita, iata la linkul urmator cum arata cascada Niagara.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Toplita