Tendinte in .Ro


Turnul Alb este cea mai veche constructie din Londra

Turnul Alb este cea mai veche constructie din Londra

Cea mai veche constructie dintre cele existente astazi. Pentru ca pe locurile orasului de astazi au existat de-a lungul timpului orasul Londinium, ridicat de romani incepand cu anul 43 d.Hr. dar abandonat dupa caderea Imperiului Roman; asezarea Lundenwic infiintata de saxoni in secolul al VII-lea; din nou Londinium de la inceputul secolului al X-lea cand vechea cetate romana a fost reocupata si refacuta; apoi odata cu unirea cu orasul Westminster (evoluat ca oras distinct in apropriere) noua Londra a devenit cel mai mare oras din Anglia.

Construit de oamenii lui Wilhelm Cuceritorul in anul 1078 si inconjurat de un zid de imprejmuire de cei ai lui William al II-lea in 1097, Turnul Alb este cea mai veche cladire ce a rezistat pana astazi. In timp, a servit ca fortareata, resedinta regala, monetarie, observator astronomic, gradina zoologica si inchisoare, dupa cum i-a fost schimbata destinatia de catre regii britanici.

Actualmente este elementul central in cadrul complexului de cladiri Tower of London si serveste ca muzeu, sediu al Regimentului de grenadieri (unitate de elita a infanteriei) si al unui detasament al garzii regale (aceea pe care o vedem la palatul Buckingham), tot de aici executandu-se salvele de tun cu ocazia diferitelor evenimente oficiale.

Mai multe informatii, in filmul urmator:

 
Pentru cazul in care doriti sa il vizitati, statia de metrou Tower Hill deserveste Turnul Alb, de asemenea Tower Bridge este la doi pasi, peste Tamisa.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Turnul Alb