Tendinte in .Ro


Vaccinul antirabic a fost creat de catre Louis Pasteur

Vaccinul antirabic a fost creat de catre Louis Pasteur

Un geniu polivalent, francezul Louis Pasteur (1822-1895) este considerat a fi unul dintre binefacatorii omenirii. A cercetat si descris procesul fermentatiei, a izolat germenul stafilococ, a pus umarul la dezvoltarea ramurii microbiologiei, a creat un vaccin impotriva holerei precum si vaccinul antirabic. Despre acesta din urma va vom vorbi astazi caci acest vaccin a salvat vietile a milioane de oameni de la momentul crearii sale de catre Pasteur, in 1885.

Cercetarile sale au inceput cu cinci ani inainte, in 1880, dar s-au derulat destul de anevoios, drumul fiind unul de pionierat. In cursul experimentelor efectuate Pasteur a descoperit ca maduva spinarii prelevata de la animale bolnave de turbare pare sa previna dezvoltarea bolii. Odata trasata directia cercetarilor Louis Pasteur s-a concentrat asupra gasirii formulei optime care sa permita evitarea imbolnavirii si, dupa multe variante ale preparatului, francezul a decis sa-l incerce pe un subiect uman. Un baiat in varsta de 9 ani a fost primul pacient al lui Pasteur si, dupa injectii efectuate timp de 3 luni de zile, baiatul s-a vindecat.

Urmare a acestei realizari Academia de Stiinte de la Paris a decis sa il sprijine si mai mult pe Pasteur, facilitand deschiderea unei institutii care sa gazduiasca cercetari ce aveau ca scop dezvoltarea unui vaccin antirabic mai eficient. Acest institut, condus de omul de stiinta, avea sa primeasca mai tarziu numele sau, devenind binecunoscutul Institutul Pasteur.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Vaccin antirabic