Tendinte in .Ro


Valea Regilor din Egipt cuprinde 63 de morminte

Valea Regilor din Egipt cuprinde 63 de morminte

Timp de 500 de ani, din secolul al 16-lea i.Hr pana in secolul al 11-lea i.Hr, Valea Regilor a fost locul in care s-au construit nu mai putin de 63 de morminte pentru cele mai importante figuri ale regatului egiptean: faraoni, nobili si familiile acestora. Asa incat chiar daca valea se numeste a Regilor, doar 20 din cele 63 de morminte au apartinut acestora. Celelalte au fost destinate familiilor si altor personaje importante ale regatului.

Mormintele variaza ca dimensiune si complexitate de la camere de mici dimensiuni pana la structuri complexe avand chiar si pana la 13 incaperi. Majoritatea au fost pictate cu motive si texte egiptene precum si povesti ale timpurilor respective dar tot majoritatea, din pacate, au fost jefuite.

Primul faraon ingropat aici a fost Thutmose I, cel mai cunoscut Tutankhamon cu blestemul abatut asupra celor care intra in mormantul sau. Alti faraoni mai cunoscuti dintre cei ingropati acolo sunt cativa Ramses, Ahmose, Amenhotep si Akhenaton.

18 dintre morminte sunt deschise vizitatorilor dar nu toate in acelasi timp, numarul turistilor care trec zilnic prin Valea Regilor fiind de 4-5000, numarul lor aproape dublandu-se atunci cand in zona ajung vasele de croaziera de pe Nil.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Valea Regilor