Tendinte in .Ro


Vata de zahar a fost inventata in secolul al 18-lea

Vata de zahar a fost inventata in secolul al 18-lea

Prima mentiune scrisa despre vata de zahar dateaza tocmai din 1769 cand intr-o publicatie gastronomica engleza a fost tiparita modalitatea de producere a ei in casa precum si modul de servire, alaturi de alte dulciuri, ca desert, fiind destul de scumpa si destinata in principal paturii de mijloc a societatii britanice. Aspectul sau aducea mai degraba a panza de paianjen, abia in 1897 fiind inventata celebra masina de facut vata de zahar asa cum o stim astazi.
 
Si avea sa mai treaca inca o perioada pana la popularizarea ei, fapt petrecut in 1904 cu prilejul Expozitiei Universale de la St. Louis cand un vanzator de vata de zahar inspirat in producerea si vanzarea ei la fata locului a reusit sa comercializeze aproape 69.000 de bucati la un pret echivalent a jumatate din biletul de intrare la expozitie (aproximativ 6 dolari in bani actuali).

Anii 1970 au fost anii de glorie ai vatei de zahar, fiind adoptata de catre organizatorii si participantii carnavalurilor si targurilor din intreaga lume. Vata de zahar pe care o cumparam astazi e produsa din mai putin de o lingura de zahar si cantareste aproximativ 30 de grame in ciuda dimensiunilor sale generoase, fiind alcatuita cel mai mult din.. aer.
 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Vata de zahar