Tendinte in .Ro


Primii oameni ar putea zbura spre Marte in 2022

Primii oameni ar putea zbura spre Marte in 2022

Indraznetul plan ar putea fi pus in practica mai curand decat ne-am astepta, primul zbor cu echipaj uman catre planeta Marte fiind programat pentru anul 2022. Initiativa apartine unei organizatii non-profit olandeze, numita sugestiv Mars One, al carei scop declarat este stabilirea unei asezari umane pe Marte, bazandu-se pe tehnologiile existente in acest moment si puse la bataie de liderii in domeniul spatial. Finantarea acestui proiect urmeaza sa se faca de catre lumea intreaga prin intermediul televiziunilor care vor prelua, contra-cost bineinteles, un reality-show de proportii cosmice, incepand de la selectarea astronautilor in 2013 pana la desfasurarea vietii lor pe Marte incepand cu 2023 cand este programata aterizarea primei echipe de patru oameni pe planeta rosie.

Calendarul aventurii martiene incepe in 2013 cand este programata selectarea celor 40 de astronauti ce vor face parte din programul de colonizare a planetei Marte. Mars One accepta candidaturi din toate tarile lumii si cu siguranta ca vor fi destui doritori desi, trebuie sa stiti, zborul este doar dus!, cei care vor sa se inroleze in program fiind constienti ca nu vor mai pune vreodata piciorul pe Pamant. Tot in 2013 va fi construita o replica a asezarii umane de pe Marte, undeva intr-o zona rece de pe Terra, in care astronautii vor fi testati si antrenati. Totul fiind, cum spuneam, transmis la TV.

In 2014 se va termina fabricarea primului satelit de comunicatii ce va survola permanent planeta Marte iar in ianuarie 2016 va fi lansata prima misiune spatiala catre Marte, zbor ce va duce catre planeta rosie 2500 de kilograme de echipamente, panouri solare si provizii. Naveta spatiala va ateriza pe Marte in locul in care va fi stabilita asezarea umana.

In 2018 va ajunge pe Marte primul rover al acestui proiect, rolul sau fiind de a explora imprejurimile viitoarei comunitati umane si transmite 24 de ore pe zi imagini de pe planeta vecina. Transmisiunile video vor avea o intarziere de comunicatii intre ce se transmite de pe Marte si ce receptionam pe Terra intre 6 si 40 de minute, depinzand de pozitiile celor doua planete pe orbitele lor.

In 2020 6 navete spatiale vor ateriza pe Marte, ducand cu ele capsulele necesare intretinerii vietii pe Marte, echipamente, provizii si inca un rover. Cele doua rovere vor avea din acel moment misiunea sa asambleze capsulele pana la sosirea primilor oameni. In septembrie 2022 primii patru oameni isi vor lua “adio” de la Pamant cu destinatia Marte, sosirea acolo fiind programata in anul 2023, distanta Pamant Marte variind intre 54 de milioane de kilometri si 401 milioane kilometri. Foarte rapid colonistii vor trebui sa finalizeze asamblarea capsulelor, configurarea si activarea unitatii de productie de hrana si asamblarea panourilor solare. Totul fiind transmis la televizor. La cateva saptamani distanta alte 5 navete spatiale sunt programate sa ajunga pe Marte purtand capsule noi necesare celor patru oameni ca si celorlalte echipaje, tot de cate patru oameni, care vor ajunge pe Marte la interval de cate doi ani. Colonistii vor efectua cercetari stiintifice, experimente si vor explora planeta Marte, punand bazele unei noi civilizatii umane, departe de Terra.

Acum, doar timpul ne va arata daca acest plan are sanse de reusita si dincolo de succesul atingerii solului martian de catre oameni, stabilirea unei colonii prielnice pentru viata pe Marte si care sa permita supravietuirea si dezvoltarea lor acolo. Nu ne ramane decat sa le uram succes si sa ajungem sa ii vedem la televizor. Pana atunci iata mai jos imagini.. de pe Marte (sursa: mars-one.com).

Marte      Marte      Marte

Marte      Marte      Marte


 

Stiati ca..

Service Apple Bucuresti  
Tag

Planeta Marte